« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Total Soccer 2000

Recension av Total Soccer 2000 från Iridon Interactive


När man läser om dagens sportspel brukar det mesta handla om vilken känd idrottsman/kvinna som lånat ut sitt namn eller hur många timmar det tagit att göra motioncapture. Trevligt som det nu kan vara med officiella spel från Michael Owen eller Ronaldo gör namnen inte mycket för spelvärdet, istället är det ofta tvärtom. Därför är det skönt med spel som Total Soccer 2000 som sätter spelaren främst.

Det vore frestande att jämföra Total Soccer 2000 med FIFA 2000 som vi recenserade tidigare i höst men det vore som att jämföra GTA med Need for Speed. I TS2000 dominerar spelkänslan. Spelmakarna Iridon Interactive har övergivit den isometriska 3D-vinkeln som länge varit modern inom sportgenren. Istället har man övergått till ett snabbare top-down läge sett ganska långt uppifrån. Resultatet blir att spelarna ser ganska små ut men det blir bättre och snabbare action. Vill man få en bättre bild av spelarna är det bara att använda den inbyggda Zoom-funktionen.

I TS2000 kan du välja mellan att spela i de nationella ligorna i 12 olika länder däribland Sverige, England, Italien, Tyskland, Spanien med flera. Totalt finns det mer än 208 lag att välja mellan, alla med olika egenskaper beroende på spelarnas individuella skicklighet. Alla spelarna har även ett unikt utseende som går att ställa in, det finns bl.a möjlighet att ändra hår- och hudfärg.

Det är lätt att lära sig spela TS2000 men det är verkligen svårt att bemästra, speciellt på den högsta svårighetsgraden. Den som har växt upp med spel som FIFA där bollen sitter "klistrad" vid fötterna på spelaren kommer att känna sig lite ovan till en början. I TS2000 får du nämligen själv föra bollen framåt och manuellt dribbla - precis som när du själv spelar fotboll i verkligheten! För att underlätta finns det ett bra träningsalternativ i TS2000 där du kan träna på dribblingar, straffar, frisparkar m.m. Det tar ett tag att lära sig men man känner sig onekligen stolt efter att ha lyckats med en svår dribbling eller slagit en läcker pass, speciellt om det är mot din kompis du spelar. TS2000 lämpar sig väl att spela mot en vän tack vare den inbyggda multiplayer-funktionen. Multiplayer har både för- och nackdelar i det här spelet. Fördelen är att båda kan spela på samma dator vilket kan bli vansinnigt roligt. Nackdelen är att det inte går att spela i nätverk eller modem, något som kanske spelar mindre roll då ni kan spela på samma dator.

Grafiken flyter på bra och tack vare 3D Zoom-funktionen går det att få en bättre bild av spelarna. Det är mycket användbart på fasta situationer (såsom frisparkar) när du behöver mer kontroll. Det finns stöd för 3D-accelerering genom 3DFX/Glide. Ljud och musik utmärker sig inte utan finns med som stämningshöjare i bakgrunden.

Total Soccer 2000 är ett bra spel som av naturliga skäl hamnat i skuggen av jätten FIFA 2000. Det är dock två väldigt olika spel och om du tycker FIFA är för långsamt eller om du bara söker ett snabbt, roligt fotbollspel med mycket action är Total Soccer 2000 definitivt värt en närmare titt.


Olof NilssonOmdöme:
Total Soccer 2000 ger dig allt som Sensible Soccer försökte göra. Snabbt och roligt.

Betyg: 4 av 5

Hårdvarukrav: Pentium 75, 16MB RAM
Testdator: Pentium Pro 200, 64Mb RAM, Diamond Monster 3D
Multiplayer: Splitscreen
Spelgenre: Fotboll Releasedatum: ute nu
Pris: ca 249:-
Utvecklare: Iridon Utgivare: Iridon
Internetsite: http://iridon.com/ts2000/

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy