« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Thief 2

Förhandstitt av Thief 2 från Looking Glass


Alla har vi väl haft våra fantasidrömmar om att vara på den kriminella sidan av lagen. Tack och lov finns det spel som hjälper oss att släppa hämningarna i fantasins värld. För tänk om alla vore kriminella i den verkliga världen...

Thief 2: The Metal Age är det perfekta spelet att vara kriminell i. Nu råkar våran hjälte vara av mer Robin Hood stilen. Att stjäla från de rika och ge till de fattiga. Garrett, som hjälten heter, är mer av den ofrivilliga hjälten och egentligen vill han ingenting annat än att bli rik och kunna pensionera sig i förtid. Men som alla kan förstå dras han in i den ena härvan efter den andra och det blir hans uppgift att rädda staden han bor ifrån undergång.

Efter det första Thief spelet (Thief: The Darkening Project) så har Hammerites, en pseudomekanisk sekt som dyrkar teknologi och skapande, försvunnit under jorden och en nyare och starkare religion har tagit dess plats som kallar sig Mechanists. Precis som Hammerites dyrkar de det teknologiska, men med en galning vid makten förvrids det in i absurdum och hans ondskefulla planer att förgöra allt i staden gör sin uppenbarelse och Garrett är den enda som har makten att göra något åt skurkarna.

Även då Thief spelas i ett första persons perspektiv a la Quake så ska man inte leda sig till att tro att skjuta först och fråga sen fungerar särskilt väl. Troligtvis kommer man hamna i alla sorters problem om man inte ser upp med likhögarna som byggs upp. Den bästa lösningen är ofta att inte hamna i strid över huvud taget eftersom man inte är särskilt duktig på närstrid. Kommer det fler än en fiende åt gången har man problem.

AI i spelet har fått sig en genomgång den också. Man blir riktigt imponerad över arbetet som har gjorts för att öka motståndarnas förmåga att hitta på banan och framförallt hitta dig! Detta är ett problem som många andra spel kan ha de fienderna ofta kan fastna på hörn eller inte hitta genom vissa dörrar etc. Inte här inte. Så länge de hör dig kan de hitta dig.

Thief 2 använder en förbättrad version av spelmotorn från det första spelet med bättre upplösning på texturerna och mer ljuseffekter som ger spelet överlag ett lite bättre utseende än föregångaren. Precis som det första Thief spelet har modellerna i spelet ett ganska lågt polygonantal vilket kan ge figurerna ett kantigt utseende. Thief 2 besitter tyvärr inte det allra senaste i grafikväg och spel som Quake 3 är betydligt mer estetiskt tilltalande.

Men där Thief 2 gör riktigt bra ifrån sig är ljud och musik. Allt i Thief 2 är helt beroende av ljud. Om du väsnas för mycket när du smyger omkring kommer vakterna att höra dig och undersöka vad som orsakade ljudet. Att smyga blir en stor del av spelet och att springa rakt in och skjuta hej vilt omkring sig kommer bara leda till att du måste ladda ditt senast sparade tillfälle. Musiken är ett riktigt skickligt komplement till Thief 2 och bygger upp en mycket trevlig stämning. Hela spelet är byggt kring att höja stämningen och det blir många överaskningsmoment under spelets gång.

Thief 2 är ett mycket intressant spel och det bygger vidare på en mycket framgångsrik föregångare. I min mening ett av de intressantare spel som har kommit ut på PC spel marknaden under 90-talet. Det som är en liten besvikelse är att man inte har lagt ned mer tid på att förbättra grafiken från föregångaren då det är nästan samma utseende.


Kristoffer AnderssonOmdöme:
Ett mycket spännande och intressant spel med en unik spelidé, som är ett värdigt tillskott till spelsamlingen.

Betyg: 4 av 5

Hårdvarukrav: PII/266, 48 MB RAM, 4MB 3D-acceleratort
Testdator: Celeron 450 128mb RAM 32mb Riva TnT2
Multiplayer: Ja
Spelgenre: Action
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 449:-
Utvecklare: Looking Glass Utgivare: Eidos
Internetsite: http://www1.eidosinteractive.co.uk/games/info.html?gmid=56

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy