« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Sydney 2000

Recension av Sydney 2000 från Eidos


ISM, eller International Sports Multimedia som de heter i sitt fulla namn, har undertecknat ett kontrakt med den Olympiska komittén att göra tre spel om de Olympiska Spelen, Sydney 2000, Salt Lake City 2002 och Aten 2004. Det första har nu alltså släppts lagom till de verkliga Olympiska Spelen äger rum i Sydney. Nu kanske många börjar tänka i banor som ”PR spel” och jag måste medge att det var den första tanken som slog mig själv. Med denna tanke i huvudet slängde jag mig huvudstupa in i spelet för att ta mig en närmare titt.

Spelet innehåller givetvis inte alla grenar från de Olympiska Spelen. En sådan prestation hade tagit en oerhörd tidsmängd att framställa. Av naturliga skäl har man dragit ned antalet – i det här fallet till 16 grenar. En nätt handgriplig summa. Man har tagit de mest klassiska grenarna så som 100m, 110m häck, tresteg och simhopp för att nämna en del. Det finns däremot en nykomling och det är sprintdistans i cykling. Så hur styr man nu sin figur i grenarna? Jo, de flesta grenar består av två så kallade ”power” knappar, som representeras av piltangenterna och en aktionstangent, som är enter tangenten. Det man gör är att med en ursinnig frenesi knackar på power knapparna så fort som möjligt och vid t.ex. målgången av 100m slänger man sig handlöst på entertangenten för att göra den sista spurten. Det första som slår en är att efter en eller ett par dagars spelande blir det nog dags att köpa ett nytt tangentbord. Det andra som slår en är att man utvecklat en obehaglig så kallad musarm – i båda armarna.

Klumpigt spelinterface
Om man ska vara lite kritiskt kan man väl lugnt påstå att det här är en av de omildare spelinterface jag stött på. Ni som har spelat spel som Decathlon från den gamla goda Commodore 64 perioden känner igen er ganska fort. Det som slår en är likheten i slitage av apparatur vid den här typen av spel. Om jag minns rätt försvann två ganska bra joysticks vid den perioden. Om man ska vara rätt ärlig så funkar däremot metoden rätt väl. Det blir ganska så varierande resultat och spelaren sätts på prov i skicklighet (eller var det ihärdighet?).

Grafiken i spelet är ganska så intetsägande. Den består av en väldigt kal miljö med endast den mest nödvändiga dekorering. Avsaknaden av andra atleter gör arenan väldigt tom och rätt menlös egentligen. Publiken består av en bitmapp i låg kvalité, som sakta rör sig fram och tillbaka för att simulera folk på läktarna. Det faktum att det är 3D och det finns en linsljus effekt saknar nästan betydelse i det stora hela och man har inte utnyttjad spelmotorn till fullo.

OS på TV är bättre
Likaså är ljudet rätt trist och man lägger egentligen inte märke till den särskilt mycket. Inte för att man skulle höra något i alla fall över det snabba rappandet som tangenttryckningarna orsakar. En ganska så ordinär och enkel speakerröst talar om små eller stora framgångar, vilka egentligen är omedelbart uppenbara av resultatet hur som helst. En liten upplyftande bonus är den något svängiga rock musiken som kommer in mellan de olika övningarna.

Nej! Det finns mycket bättre saker att spendera tiden på. Som t.ex. att titta på OS på TV i stället. Men jag undrar... Efter att jag satte rekord på 100m blev det ganska roligt efter allt ändå. Det är ju trots allt rätt roligt att visa de ”riktiga” atleterna hur det egentligen ska gå till, eller hur?


Kristoffer AnderssonOmdöme:
Den något tortyrsamma interfacen blir lite besvärlig i längden och man undrar om de inte kunnat hitta på något annat och mildare sätt att ge mig för tidiga arbetsskador.

Betyg: 2 av 5


Hårdvarukrav: 233 Mhz Pentium II, 64 MB RAM, 3D-grafikkort
Testdator: Celeron 450, 128mb RAM, 32mb Riva TnT2
Multiplayer: Ja
Spelgenre: RPG / Äventyr
Releasedatum: ute nu
Pris: okänt
Utvecklare: ISM Utgivare: Eidos
Website: http://www.olympicvideogames.com/

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy