« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Simsville

Förhandstitt av Simsville från Maxis


The Sims som utvecklades av Maxis är ett av årets bästa spel. Electronic Arts (EA) har också sålt mängder av spel. Sedan starten i februari har The Sims legat på försäljningslistornas första eller andra plats i USA. Maxis blev först kända genom att de gjorde det första Sim City spelet för ett antal år sedan. Där tog man kontroll över staden Sim City. I the Sims tar man kontroll över mer specifikt vad dess invånare gör. Man får lära sig att bemästra vardagliga sociala situationer bland människor. I början på nästa år tar Maxis och EA steget full ut. Då kommer man med SimsVille som är ett mellanting mellan Sim City och The Sims.

Tillfredställ befolkningens behov
Som spelare av SimsVille är man borgmästare (mayor) och skapar en liten stad eller by och befolkar den med människor. Människorna kan man om man så önskar importera från The Sims. Målet är att se till att Simsarna (befolkningen) i byn är harmoniska och lyckliga.

Befolkningen i SimsVille måste först förses med vissa grundläggande behov: bostäder, pengar, mat, kläder och vänner. Verktygen för att ge dem detta är tomter att bygga på, företag att arbeta i, affärer att handla i och andra Sims. Sedan sätter Simsarna själva igång och försöker finna lyckan. Utmaningen som borgmästare är då att göra det trivsamt i SimsVille med specialaffärer, restauranger, evenemang, klubbar, social service och trevliga omgivningar.

Följ Simsarna hemma och på arbetet
SimsVille kan man följa Simsarna både hemma och på arbetet. Arbetena i SimsVille har en annorlunda och mera komplex roll än i The Sims. I SimsVille är målet att lyckas både med arbetsliv och familjeliv för hela SimsVilles befolkning. Om det är för lite företag i SimsVille kommer en del Simsar att bli arbetslösa. Om ett företag går bra kan kan det betala högre löner och anställa mera Sims. Vissa av Simsarna är företagsamma och ber om lov att starta egna företag.

Bilar är viktiga
Simsarna äger och använder sina egna fordon bilar, lastbilar, motorcyklar, cyklar med mera. Bilarna spelar två viktiga roller SimsVille. Den första är rollen som transportfordon när man tar sig till arbetet, affärer och vänner. Bilarnas andra roll är som materiella ägodelar vilka visar på personlighet och välstånd. En barnfamilj satsar kanske på en minivan, en ensam 20-åring kör en sportbil och en rik Sims kan köra en lyxbil.

Stort samhälle eller liten by
Under spelets gång kan man välja på en lista av familjer och företag som vill flytta till staden. Om man lyckas väl kommer staden att bli populär och många familjer och företag kommer att vilja flytta in. Som spelare kan man låta staden (byn) växa upp till ett hundratal familjer eller begränsa den till ett fåtal nära bekanta familjer.

Info om föregångaren toppspelet ”The Sims” bjuder vi på både i en artikel och i recension


Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: okänt
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Strategi
Releasedatum: Q2 / 2001
Utvecklare: Maxis Utgivare: Electronic Arts
Website: http://www.simsville.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy