« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: The Sims

Förhandstitt av The Sims från Maxis/Electronic Arts


I spelbranschen brukar det klagas över bristen på idéer och nytänkande men ingen kommer att kunna peka finger åt Will Wright, skapare av Sim City, länge till. Wright och Electronic Arts kommer nämligen inom en snar framtid släppa "The Sims". Det är svårt att likna The Sims vid tidigare spel och att kalla det strategispel vore inte riktigt rätt, det är mer av en människosimulator.

Lek gud
Tanken bakom The Sims är att man skapar en datormänniska - en så kallad "Sim" vars olika yttre egenskaper man bestämmer genom att fördela "egenskapspoäng" på t.ex kön, hudfärg och utseende. Sedan får du poäng att fördela på egenskaper vilket är avgörande för din Sims personlighet som: utåtriktning, aktivitetsnivå, trevlighet, lekfullhet och prydlighet.

När din Sim är skapad är det dags att börja bygga. Du kan antingen bygga ditt eget hus eller köpa ett färdigt beroende. Om du väljer att bygga själv kan du skapa ditt eget drömhus. Placera själv ut golv, väggar, fönster, dörrar. Glöm bara inte att avsätta pengar för badrum och möbler. Om din Sim inte har tillgång till dusch och toalett kommer hans eller hennes sociala liv inte bli någon höjdare...

Lycka går att köpa
Alla ni som någon gång spelat Sim City vet att befolkningen, Sims, är krävande och gnälliga. Då förstår du snart att det kommer att ställas höga krav på hur du handskas med din Sim för att han/hon inte skall bli en psykopat! Det finns olika sätt att stimulera Sims för att göra dem lyckliga och materiell lycka kostar pengar. Har din Sim tillgång till krukväxter, stora fönster, akvarium m.m. kommer han/hon må bättre och också bli en lyckligare människa. Din Sim är känslig och tar alltså intryck från omgivningen. Motsatt förhållande gäller självklart, om det går att göra sin Sim lycklig går det självklart att göra han/hon olycklig. Bygg ett hus utan fönster och möbler, släng in din stackars Sim och studera resultatet...

För att finansiera materiell lycka krävs att du tjänar pengar. Att skaffa din Sim ett jobb blir alltså nödvändigt (såvida den inte slår in på brottets bana). Det finns tio olika sorters arbetsinriktningar och varje leder i sin tur leder till tio olika arbeten. Precis som i verkliga livet kan du göra karriär och bli känd om du sköter dina kort rätt.

Men kärlek...?
Spelets kanske viktigaste del är hur din Sim lever och hur han/hon umgås med andra Sims. Precis som i verkliga livet kommer din Sim komma bättre överrens med några Sims än andra och du kan t.om få fiender! Det riktiga elddopet för din Sim är trots allt att skapa en familj och för att skapa en familj krävs att du hittar en partner som tycker om din Sim mer än som en vän. Att bygga upp ett förhållande tar tid och vägen dit är kantad av samtal, komplimanger, kramar och kyssar. När du har hittat en Sim som du tror är den rätt kan du ställa den stora frågan. När ni väl gift er är det dags att skapa en familj och få barn. I äktenskapet förenas dina Sims som ett och du får direkt kontroll över båda.

Nyskapande
Man behöver inte ha tröttnat på alla actionspel för att tycka att Sims verkar roligt. Tanken att på detta sätt att styra en annan människas liv är minst sagt intressant. Det är nog inget understatement att säga att The Sims är det klart mest spännande Sim-spelet hittils och ett av år 2000 mest nyskapande spel.


Andreas OlssonHårdvarukrav: okänt
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Sim-spel (strategi/simulering)
Releasedatum: Q1 / 2000
Utvecklare: Maxis Utgivare: EA
Internetsite: http:/www.ea.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy