« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Sega Rally 2

Recension av Sega Rally 2 från Empire


Det känns som att det ursprungliga Sega Rally släpptes igår men nu är uppföljaren här. Titeln är inte helt oväntat Sega Rally 2 och företagen som står bakom är SEGA och Empire.
Konceptet är enkelt, välj någon av världens bästa Rallybilar och vinn Rallymästerskapet. För att lyckas måste du kunna hantera en Rally-bil i hastigheter över 200km/h på vägar som mer förtjänas att kallas stigar. Utmaningen och spelidén är det således inget fel på, men hur lämpar sig det då som spel?

Sega Rally 2 är ett gediget racing-spel som är en klar förbättring jämfört med det ursprungliga Sega Rally. Spelmotorn är klart förbättrad och det är framför allt grafiken som utmärker sig. I reklamen för spelet utlovas bilduppdatering på 60fps, något som kanske inte stämmer helt men snabbt går det. Ljudet i spelet känns däremot inte lika fräscht. Motorljuden är lite väl monotona och musiken är en ytterst konstig blandning. Jag förstår att spelmakarna vill variera musiken på samma sätt som man ändrar annat på de olika banorna, men när det gäller musik hade det varit bättre att följa någon slags riktlinje eller stil. I ett spel blir det mycket konstigt när man en sekund lyssnar på hårdrock och i nästa jazz. Eftersom det är ett Rally-spel har man en kartläsare till sin hjälp. Han varnar om skarpa kurvor och andra lurigheter längre fram på vägen. Tröttnar man på honom är det bara att byta till en kvinnlig kartförare med trevligare röst, en trevlig detalj. Medan jag ändå håller på och tar upp spelets negativa aspekter bör jag nämna bristen på olika banor. Det finns fyra grundtyper: stad, lerig skogsväg, öken och vinterväg. Dessa varieras sedan med olika värder- och tidsförhållanden som t.ex regn, snö, natt, dag m.m. Det är helt okej men fler sorters grundtyper av banor hade varit trevligt. Det är inget vidare att först spela en ökenbana i dagsljus bara för att sen spela samma ban igen med regn i en senare del av spelet. Banorna i sig känns välgjorda med fina höjdskillnader samt bra utplacering av kurvor och hopp men det är lite för lite variation.

Om man kan tänka sig att leva med ovan nämnda brister är trots allt Sega Rally 2 ett bra bilspel. Personligen gillar jag inte riktigt spelets ”fysik”, det är ganska stor skillnad om man jämför med t.ex Need for Speed Road Challenge/High Stakes. I Sega Rally 2 sladdar bilarna väldigt mycket och stundtals känns det nästan som bilen glider fram i sidled. Som tur är finns det en verkstadsfunktion där man kan justera bilens alla egenskaper. Det är bara att prova sig fram tills man får bilen att uppföra sig som man själv vill.

Jag har nämnt mycket negativt med Sega Rally 2 för det är alltid lättare att peka på det som är dåligt. Jag tycker trots allt att de positiva egenskaperna överväger. Bland annat finns det bra multiplayer stöd och spelar man mot en kompis är det ett riktigt kul spel. Dessutom är grafiken mycket snygg och flyter på fint. Sega Rally 2 lär inte gå till historien som det bästa Rally-spelet men det är trots allt kul och det är huvudsaken.


Andreas OlssonOmdöme:
Snygg grafik och rolig multiplayer kompenserar för bristerna.

Betyg: 4 av 5

Hårdvarukrav: Pentium/AMD K6-200, 32Mb RAM, 3DFX/TNT 3D-kort
Testdator: Pentium II/300, 64Mb RAM, ATI All-in-Wonder 128
Multiplayer: Ja
Spelgenre: Racing
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 429:-
Utgivare: Empire Distributör: Empire
Internetsite: http://www.empire.co.uk/segarally2

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy