« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Revenant

Recension av Revenant från Eidos


Rollspel har de senaste två åren fått sig ett rejält uppsving med ett antal titlar som Fallout, Diablo och Ultima Online. Revenant är ett av de senaste inom den genren och spelet är en mycket värdig uppföljare till de stora klassikerna.

Spelet utspelar sig i en klassisk medeltida miljö och tar sin början med att en lokal herre på ön Ahkuilon tillsammans med en mystisk ärkemagiker vid namn Sardok återuppväcker en krigare från forna tider för att bekämpa en kult som har infiltrerat ön och börjat röva bort den lokala befolkningen. Man kastas in i rollen som den återuppväckta krigaren, en så kallad Revenant som går under namnet Locke D'Averam. Utan minnet från sitt forna liv och med enkla kläder och ett svärd i handen slänger man sig rakt in i handlingen. I takt med att man tar sig längre och längre in i spelet så börjar minnena från ens forna liv sippra tillbaka och man börjar inse det fasansfulla misstag man en gång begick för tio tusen år sedan...

Revenant är egentligen en kombination av ett rollspel och ett fighting spel då du själv får sköta exakt hur du vill attackera. Det kan bli en aning hektiskt och stressigt till en början att lära sig hur det fungerar och vi som inte är så vana vid Mortal Combat och liknande spel kan finna att det tar en stund att lära sig den rätta taktiken. Men när man väl gjort det inser man friheten och den uppfriskande variationen vid den typen av spelande. Revenant skiljer sig rätt så kraftigt från övriga rollspel i den bemärkelsen.

Spelet är byggt kring en kombination av en 2D/3D motor där omgivningen och miljön är i 2D isometrisk synvinkel och alla rörliga delar så som dörrar, monster och personligheter är helt i 3D. Detta bidrar till att alla figurer rör sig väldigt snyggt och antalet animationer i spelet är häpnadsväckande. Enbart de stridsmanövrar som man själv kan utöva är 12 stycken plus ett antal speciella sådana när man möter vissa monster och utför en speciell attack. Man blir helt enkelt glatt förvånad över den stora variationen i striderna. Detta har sin nedgång i att det krävs ett 3D kort men utlovar däremot stöd för de allra flesta 3D korten på marknaden då spelet är byggt runt Direct3D.

En liten bonus är att Revenant stödjer ljudkort med 3D ljudformat så som EAX eller A3D och det märks väldigt tydligt i spelet. Detta kan tyckas överflödigt i vissa lägen då det endast används i syften för att lokalisera motståndarnas position, vilket redan är uppenbart på radarn som finns tillgänglig i spelet.

Det enda jag stör mig på är att spelet är alldeles för rättframt och man får alldeles för lite val över vad man ska göra i spelet. Det är byggt kring en ganska enkel princip med att gå till A hämta en nyckel gå till B och öppna en dörr och sen laddas nästa våning. Det känns ganska trist efter att man har gjort det ett par dussin gånger. Man kan väl dock påpeka att det är rätt så vanligt i dagens typ av rollspel, som egentligen är ganska långt ifrån vad rollspel egentligen går ut på. Sen kan man också tycka att spelet är en aning kort och det tog inte mer än två dagar att klara av spelet. Då kan man jämföra med spel så som Fallout 2 vilket kan ta väl en vecka eller mer första gången.


Kristoffer AnderssonOmdöme:
Cinematix har lyckats göra en god kombination mellan rollspel och fighting spel och mängder av action utlovas. Det enda som faller kort är den linjära storyn

Betyg: 4 av 5

Hårdvarukrav: Pentium 233 (PII rekommenderas), 32Mb RAM, 3D-kort
Testdator: Celeron 450, 128Mb RAM, Riva TNT2-Ultra
Multiplayer: Ja (4-player)
Spelgenre: RPG/Action
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 499:-
Utgivare: Eidos Distributör: Eidos
Internetsite: http://www.eidosinteractive.com/revenant/index.html

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy