« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Red Alert 2

Recension av Red Alert 2 från Westwood


Alliansen mellan USA och Ryssland knakar i fogarna. En dag på kontoret får den Amerikanska presidenten besked om att hela den ryska armén tågar mot USA och kampen om världsherraväldet sätter igång. Det är upp till spelaren att avgöra världets öde antingen som en förkämpe för Alliansen eller som en kommunist under den Ryska fanan.

Ja, själva storyn i spelet är ganska simpel och det är ganska rättframt uppbyggt. Westwood Studios har tillämpat de vanliga, beprövade idéerna om att ha en enkel filmsnutt som ger en liten bakgrundshistoria samt order inför uppdraget. Man har precis som i Command & Conquer: Tiberian Sun slagit på stort och anställt en rad prominenta skådespelare att agera i filmsekvenserna. Det här är en trend som man kan märka i de flesta spel idag i takt med att Hollywood får upp ögonen för spelbranschen. Detta till följd att kvalitén på filmsnuttarna höjs märkbart och man kommer ifrån de smått pinsamma stunderna man skulle få med mindre kända namn.

Bra interface
Grafiken i spelet är väl kanske det minst märkvärdiga och det finns många förbättringar man skulle kunnat göra, men i stället använder spelet sig av en uppgraderad spelmotor av Command & Conquer: Tiberian Sun. Spelet är alltså i en isometrisk synvinkel och allt är i 2D. Det känns en aning förlegat att ända sedan det allra första Command & Conquer spelet kom ut för ett antal år sedan så har i stort sett ingenting förändrats utseende mässigt; med undantag för en högre upplösning. Det finns en rad exempel på RTS spel (Real Time Strategy) som använder sig av 3D och det är kanske på tiden att Westwood tar nästa steget och förbättrar sitt älsklingsspel.

Det som är bäst med Red Alert 2 är spelets interface. Det är väldigt simpelt uppbyggt och man behöver egentligen inte använda någonting annat än musen. Vill man så kan man ställa in i stort sett alla kommandon på tangentbordet.

I det stora hela - oförändrat
Musiken i spelet kommer veteranerna till Command & Conquer känna igen. En del av låtarna är från gamla spel och en del är nya. De nya låtarna är även de i en hetsig pop/rock blandning och lämpar sig väl till litet hederlig action. Både musiken och ljudet i spelet är av mycket hög kvalité, men tyvärr så saknas 3D ljud, vilket sänker betyget litet.

Command & Conquer spelen är fyra spel (plus ett antal tilläggspack) senare fortfarande de mest populära RTS spelen i historien och fortsätter att sälja bra. Det här är givetvis något som Westwood Studios har tagit tillvara på, men för att vara ärlig börjar det kännas en aning tjatigt. Det finns visserligen en del nya finesser i Red Alert 2 som inte funnits tidigare. Exempelvis kan man ta över byggnader och föra riktigt gerillakrigföring genom att avancera från hus till hus. Men i det stora hela är spelet oförändrat.


av Kristoffer AnderssonOmdöme:
Ett gammalt hederligt RTS spel i ny stöpning som erbjuder många timmars nöje.

Betyg: 3 av 5

Hårdvarukrav: Pentium II 266MHz, 64Mb RAM, 2Mb grafikkort
Testdator: Celeron 450, 128Mb RAM, 32mb Riva TNT2
Multiplayer: Ja
Spelgenre: Strategi (RTS - real time strategy)
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 430kr
Utvecklare: Westwood Utgivare: Electronic Arts
Website: www.ea.com/games/ccuniverse/redalert2

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy