« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: NHL 2001

NHL 2001 från Electronic Arts/EA Sports.


EA Sports har alltid producerat några av de bästa och främsta idrottsspelen i branschen och NHL framstår i en liga för sig. NHL 2001 fortsätter den här traditionen med att erbjuda inte bara möjligheten att spela med de genuina spelarna från NHL utan också möjligheter att skapa egna spelare och egna lag för att därefter mäta de mot den riktiga varan.

Det är mycket med NHL som man kan modifiera efter sitt eget tycke. De erbjuder en att importera egna bilder till spelarna och om musiken av en händelse inte skulle falla en i smaken kan man också importera precis vad man vill i form av .mp3 eller .wav format.

Som föregångarna är spelinterfacet relativt simpelt. Man behöver egentligen bara veta vart passknappen och skjutknappen sitter och sen är det dags och köra igång. De olika spellägen man kan välja är bl.a. Shootout, Tournament, Season eller bara köra en enkel snabbmatch mot datorn eller mot en eller flera kamrater.

Härlig stämning
Grafiken i NHL 2001 använder sig av några av de senaste inom branschen och med grafiken uppsatt på maximalt blir spelet enastående snyggt. Man kan se spelarna speglas i isen, hur lampornas sken blixtrar på hjälmarna, hur ett ismoln slår upp när spelarna gör snabba vändningar m.m. Det finns mycket av små detaljer inlagda i spelet som förhöjer känslan av arenan på ett mycket trovärdigt sätt och publiken, som ett exempel, är alla individuella bitmappar som rör sig, applåderar i takt med spelets gång. Man kanske ska påpeka det att tusentals med bitmappar har en tendens till att göra spelet mycket slött och det krävs en riktig krutdurk till dator för att hantera grafiken på max.

Men det riktigt fina med spelet är inte grafiken utan hur EA Sports har skickligt använt sig av kommentatorer och musik för att jaga på spelaren. Kommentatorerna ändrar sina kommentarer baserat på hur duktigt ditt lag uppför sig och de nämner alla spelarna vid namn. Dessutom som riktiga kommentatorer kan de stundtals berätta lite grand om antingen en spelare eller laget som sådant, precis som i verkligheten och allt ger ett mycket imponerande intryck. I den svenska versionen av spelet står Arne Hegerfors för referaten - något som kanske inte är lika positivt.

Musiken i pauser och menyer består av en fartfylld techno/rock blandning och är helt i linje med vad som är vanligt på dagens hockeymatcher. Om nu musiken inte passar så kan man relativt enkelt byta ut musiken till vad man själv vill höra.

En riktig fullträff
AI i spelet är väl genomarbetad och motståndarna är stundtals mycket skickliga på att använda diverse finesser för att lura en. Om det nu skulle visa sig att man fortfarande tycker spelet är för enkelt kan man med några enkla handgrepp i en AI-meny ändra på exakt hur duktiga motståndarna kommer att vara. Denna möjlighet att själv bestämma hur lätt eller svårt ett spel skall vara är alltid mycket väl uppskattat.

Det finns egentligen inte mycket i NHL 2001 man kan klaga på och för närvarande känns det som EA Sports har än en gång fått in en riktig fullträff. Med mycket snygg grafik, imponerande motståndare och en mycket god användning av ljud och musik sjunker man lätt in i spelets rytm och allt som allt blir det hela en smula beroendeframkallande.Kristoffer Andersson


Omdöme:
EA Sports har än en gång visat att de är det främsta företaget inom spelbranschen på att tillverka realistiska och fartfyllda idrottsspel, där NHL 2001 får anses vara ett av de bästa.

Betyg: 5 av 5

Hårdvarukrav: 200 Mhz Pentium, 32 MB RAM, 4MB 3D-grafikkort
Testdator: Celeron 450, 128mb RAM, 32mb Riva TnT2
Multiplayer: Ja
Spelgenre: Sport
Releasedatum: ute nu
Pris: okänt
Utvecklare: EA Sports Utgivare: Electronic Arts
Website: http://nhl2001.ea.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy