« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Martian Gothic Unification

Recension av Martian Gothic Unification


Flera filmer i år handlar om resor till planeten Mars. I våras var det premiär i Sverige för filmen ”Mission To Mars”. Den filmen berättar historien om den första bemannade färden till Mars. Senare under året kommer ”Red Planet” med Val Kilmer i huvudrollen. En annan film med Mars i centrum är skräckfilmen ”Ghosts of Mars” som man börjar filma i juni.

Inspirerat av filmerna Alien och ”Mission To Mars”
Intresset för Mars har smittat av sig på spelföretaget Talonsoft. Från Talonsoft och Creative Reality kommer Martian Gothic: Unification. Spelet beskrivs som en blandning mellan Resident Evil och Space Quest. Martian Gothic: Unification är ett överlevnadsspel från tredjepersons perspektiv med inslag av action, äventyr och skräck. Handlingen verkar vara en kombination av Alien och filmen ”Mission To Mars” som vi nyligen recenserade. Manuset och dialogen är skrivna av den kände science fiction författaren Stephen Marley.

Jagad av Nondeads i Marsbas
År 2009 har man etablerat Vita basen på Mars med målet att utforska planetens bakterieliv. Nio år senare tystnar basen och en grupp om tre medlemmar sänds för att ta reda på orsaken. I Martian Gothic: Unification placeras spelarna ut på Mars den 17 juni år 2019. Som spelare tar man kontrollen över den lilla gruppen och dess tre medlemmar som nyss landat på Mars. Väl framme på basen finner gruppen att basens innevånare har muterat till Nondeads (zombie liknande varelser). Orsaken verkar vara ett utbrott av en dödlig bakterie. Nondeads styrs av en ande som finns i Necropolis (de dödas stad). Necropolis är en ålderdomlig spöklig konstruktion av marsvarelser som finns djupt under basen.

Innovativa detaljer
Spelarna kan växla mellan de tre medlemmarna i realtid. Man kan därigenom på ett ovanligt sätt följa hur besättningen strävar att klara sig med livet i behåll. Martian Gothic innehåller 3D modeller av besättningen mot detaljerat beskrivna 2D bakgrunder av omgivningen. Creative Reality har nu slutfört utvecklingen och spelet är på väg ut till affärerna. Vi planerar att recensera spelet om någon vecka.


Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: PII-266, 32MB RAM, 450Mb hårddisk, 4MB 3d accel
Multiplayer: okänt
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Action
Releasedatum: Q1 / 2000
Utvecklare: Talonsoft Utgivare: Talonsoft
Website: http://www.talonsoft.com/martiangothic

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy