« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Collateral Damage med Arnold Schwarzenegger

Filmen försenades pga likheterna med terroristattackerna i USA den 11 september.Den 8 februari var det premiär i USA för actionfilmen ”Collateral Damage” från Warner med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Egentligen skulle den ha haft premiär redan den 5 oktober men den senarelades pga likheterna med terroristattackerna i USA den 11 september. Den svenska premiären väntas bli i början av april. Regissör för ”Collateral Damage” är Andrew Davis (The Fugitive, A Perfect Murder, Chain Reaction, Under Siege, Above the Law) och filmen har baserats på ett manus med namnet "Thou Shalt Not Kill".

Filmen "End of Days" och dess huvudrollsinnehavare Arnold Schwarzenegger fick dåliga recensioner av publik och kritiker. Förhållandevis få åskådare kom också i USA. Men tuffingen Arnold Schwarzenegger ger inte upp i första taget. Arnold senaste var "On the Sixth Day". Den var steget bättre än "End of Days" men attraherade ändå inte publik och kritiker i någon större grad.

Handlingen

I ”Collateral Damage” spelar Arnold Schwarzenegger spelar en man Gordon Brewer som arbetar som brandsoldat i Los Angeles. Hans hustru och barn dödas av en terroristbomb. Den är riktad mot Colombias ambassadör som är på besök i Los Angeles. När den officiella undersökningen drar ut på tiden blir Gordon otålig. Han blir besatt av att fånga in och oskadliggöra de skyldiga. Brewer beslutar sig för att ta saken i sina egna händer och flyger till Colombia. Framförallt är han ute efter Claudio "The Wolf" Perrini (Cliff Curtis) som verkar var hjärnan bakom dådet.

Betygen

"Collateral Damage " fick hyggliga betyget B betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Mest positiva var män under 21 år med B+ i betyg. A+ är högst och F är lägst. Bara ett fåtal av kritikerna är positiva (15 procent). De tycker att filmen följer ett mönster som de sett förut.

Uppenbarligen är det här ingen film för den som är trött på actionfilmer. För actionälskare som inte sett sig trötta är det sannolikt en sevärd film. Man bör lägga märke till att filmen har regisserats av Andrew Davis som gjorde den ohyggligt spännande The Fugitive (Jagad).

Relaterade artiklar:

Läs mer om Arnold Schwarzenegger

Läs mer om Terminator 3


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy