« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Kommande filmer oktober

Nya filmer i oktober är bland andra: Fast and the Furious, Som hund och katt, 3000 miles to Graceland, Spy Kids, Moulin Rouge, Scary Movie 2 & Skräddaren i PanamaNär vi anger betyg från biobesökare nedan kommer de i regel från CinemaScore i USA. De har en skala där A+ är högst och F är lägst. Kritikernas motsvarande betyg följer samma skala och kommer i regel från Entertainment Weekly. Vi anger också biljettintäkterna i USA (CinemaScore). Dessa användes där som ett mått på hur mycket publik en film dragit. Storfilmerna drar in 100 – 200 miljoner dollar i biljettintäkter bara i USA. Etablerade filmstjärnor som Tom Hanks och Julia Roberts kan få 25 miljoner dollar i lön för en enda film.

5/10 Fast and the Furious. Action regisserad av Rob Cohen med Paul Walker, Vin Diesel m.fl. Polisen Walker utreder en rad våghalsiga lastbilskapningar. För att komma in i de rätta kretsarna utger han sig för att vara Drag Racing-förare . Men han befinner sig snart i livsfara när medlemmarna förstår att det finns en inkräktare bland dem. Filmen fick goda B+ i betyg. Den gick bra hem hos de yngre besökarna medan de över 35 år var negativa. Kritikerna ger filmen omkring C i betyg. Filmen har dragit in hela 144 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

5/10 Som hund och katt (Cats & Dogs). Komedi regisserad Larry Guterman av med Alec Baldwin, Jeff Goldblum, Alexander Pollock och Elizabeth Perkins. Människan känner inte till alla krig som pågår på jorden. Kriget mellan katter och hundar har till exempel pågått under lång tid. När några vetenskapsmän tänker framställa ett nytt vaccin - som kan se till så att hundar slipper allergier - gör katterna allt som står i deras makt för att se till så att vaccinet förstörs. Frågan är bara: kommer de att lyckas? Filmen fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA. Filmen gick bra hem klart bäst hos de yngre besökarna under 21 år med A- i betyg. Kritikerna ger filmen omkring C i betyg. Filmen har dragit in goda 93 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

12/10 3000 miles to Graceland. Action regisserad av Demian Lichtenstein med Kurt Russell, Kevin Costner, Courteney Cox och Christian Slater. Historien handlar om fem gangsters. De planerar att de råna ett stort casino i Las Vegas. Det perfekta tillfället ges under en gala med Elvis-imitatörer där gänget själva deltar. Filmen fick det dåliga betyget C från biobesökarna. Kritikerna är också negativa och ger den omkring C i betyg. Filmen har bara dragit in 16 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

12/10 Spy Kids. Action komedi regisserad av Robert Rodriguez med Antonio Banderas, Teri Hatcher, Cheech Marin och George Clooney. Filmen handlar om två barn som blir spioner för att rädda sina föräldrar. Föräldrarna är före detta mästerspioner som kidnappats av superskurken Fegan Floop. Han vill komma över en uppfinning som barnens pappa utvecklat. Den skulle kunna ge Fegan världsdominans. “Spy Kids” fick det mycket goda betyget A från biobesökarna. Kritikerna var ganska positiva och gav den goda B i betyg. Filmen har dragit in goda 113 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

12/10 Moulin Rouge. Musikaliskt drama regisserat av Baz Luhrmann med Ewan McGregor, Nicole Kidman och Kylie Minogue. Den unge poeten Christian (McGregor) lämnar år 1899 sitt föräldrahem. Han ger sig iväg för att söka lyckan i distriktet Montmartre i Paris med bohemliv, sex, droger och Can Can. Filmen kretsar sedan kring den berömda nattklubben Moulin Rouge i Paris och kurtisanen Satine (Kidman). I filmen ingår ett tjugotal sångframföranden med deltagande av gästartister som Marilyn Manson och Lil' Kim med flera. Musiken kommer från många håll bland andra: Beatles, Elton John, Madonna, The Police. Filmen fick det goda betyget B+ från biobesökarna. Kritikerna var mycket positiva och gav den omkring A i betyg. Filmen har dragit in hyggliga 56 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

19/10 Scary Movie 2. Skräckkomedi regisserad av Keenen Ivory Wayans med Anna Faris, Marlon Wayans, Shawn Wayans, James Woods mfl. Scary Movie 2 är uppföljaren till förra årets stora publikframgång Scary Movie. Det är en parodi på moderna skräckfilmer liksom föregångaren. Filmer som parodieras är bland andra "Exorcisten", "Hannibal" och "Under ytan". Filmen fick det goda betyget B från biobesökarna. Kritikerna var negativa och gav den omkring C i betyg. Filmen har dragit in hyggliga 71 miljoner dollar i biljettintäkter i USA

24/10 Sprängaren. Thriller regisserad av Colin Nutley med Helena Bergström, Pernilla August, Niklas Hjulström, Örjan Ramberg och Brasse Brännström. Det börjar med att Christina Furuhage sprängs i bitar på Stockholms olympiastadion. Hon är projektledare för det kommande OS i Stockholm. Polisen famlar i mörker i sitt sökande. Men kriminalreporter på Kvällspressen Annika Bengtzon hon vet. Men kunskapen är farlig och nu är hon själv i fara.

26/10 American Pie 2. Komedi regisserad av J.B. Rogers med Jason Biggs, Seann William Scott, Chris Owen, Chris Klein, Alyson Hannigan, Mena Suvari, Tara Reid, Shannon Elizabeth m.fl. American Pie 2 handlar som samma ungdomar som föregångaren Jim, Nadia, Michelle, Stifler, Finch, Kevin, Vicky, Oz, Jessica och Heather. Handlingen utspelar sig ett år senare efter deras första år på college. Filmen fick det goda betyget B+ från biobesökarna. Den har dragit in hela 142 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

26/10 Skräddaren i Panama. (The Tailor of Panama). Thriller regisserad av John Boorman med Pierce Brosnan, Geoffrey Rush, Jamie Lee Curtis, Brandan Gleeson m.fl. Filmen bygger på en bok med samma namn av den legendariske brittiske författaren av spionromaner John Le Carre. Harry Pendel (Rush) arbetar som skräddare i Panama. Harry rekryteras som spion av den brittisk spion Andy Osnard (Brosnan). Osnard vill att Harry skall lyssna på samtalen mellan de generaler och politiker som han träffar som skräddare. Vad Osnard inte vet är att Harry inte är den han utger sig vara …Kritikerna gav filmen medelbetyget B.

26/10 Crazy/Beautiful. Drama regisserat av John Stockwell med Kirsten Dunst. Filmen handlar om kärleken mellan de unga studerande Nicole och Carlos. De går i samma prestigeskola i Pacific Palisades i Los Angeles. Nicole kommer från en rik familj och hennes pappa är kongressledamot. Carlos däremot kommer från fattiga förhållanden i ett slumområde. Filmen fick betyget B från biobesökarna. Bäst gick den hem hos kvinnor under 21 år med A- i betyg. Filmen har bara dragit in 17 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy