« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Mafia: The City of Lost Heaven

Förhandstitt av Mafia från Take-Two Interactive.


Spel och film växer ihop alltmer. Ett spel baserat på en storfilm blir mycket lätt att marknadsföra. Gudfadern (The Godfather) med rollfiguren "Don" Vito Corleone är enligt många omröstningar den bästa filmen genom tiderna. Därför är det inte speciellt förvånande att ett shooterspel som Mafia dyker upp. Mafia utvecklas av Illusion Softworks, skaparna av succé-spelet "Hidden & Dangerous" och kommer att publiceras av Take-Two Interactive.

Hittils har det funnits förvånansvärt få spel baserade på den italienska maffian, med tanke på den intressanta miljö som erbjuds. För ett och ett halvt år sedan kom strategispelet "Gangsters" som dock gjorde många besvikna genom att lägga större betoning på business management än action. "Mafia" å andra sidan utlovar action, brutal sådan.

Stig i graderna
Handlingen utspelar sig på 1930-talet i USA i en era av kritstrecksrandiga kostymer, bakåtslickat hår och T-Fordar. Spelmakarna Illusion Softworks har använt 3D-motorn Insanity 2 för att skapa en stad som är en blandning av New Yorks gator och Chicagos byggnader. I staden finns bl.a en flygplats som kallas Lost Heaven International Airport och ett Chinatown. Där finns också många andra intressanta miljöer med skumma barer och läskiga hotellrum.

I "Mafia" kan du välja att börja som en enkel "hitman" (yrkesmördare), torped eller bilförare för maffiafamiljen "Salieri". Tyvärr måste man som medlem i maffian göra mer än att äta cannoli och glida runt i välskurna kostymer - då och då måste man jobba.

"Sov med fiskarna"
Ditt mål är att stiga i graderna inom familjen och det enda sättet att lyckas är att utföra "jobben" precis så som Don Salieri önskar. Under spelets gång kommer du utföra biljakter, mord, rån m.m. Lyckas du kommer Don Salieri belöna dig rikligt, men om du klantar dig finns det en risk att du får "sova med fiskarna". Målet är att bli en "made guy", dvs bli initierad som fullvärdig medlem i familjen.

Det kommer finnas minst 20 olika uppdrag som kommer att vara rika på detalj. En mängd fordon och vapen utlovas, t.ex Colt 1911, Smith & Wesson model 27 Magnum, pump-hagelgevär och "Tommy-Guns" maskingevär. För biljakterna kommer inte mindre än 60 olika sorters fordon finnas med, däribland T-Ford, lastbilar, sportbilar m.m. Utgivarna TalonSoft påstår i förhandssnacket att det är den mest realistiska bil-fysiken som någonsin setts i ett spel. Det kommer även erbjudas möjlighet att spela "Mafia" i nätverk (bl.a deathmatch och capture the flag). Om allt går enligt planerna kommer "Mafia" äntligen att släppas i maj.


Andreas OlssonFakta:
Hårdvarukrav: 3D-accelerator, i övrigt okänt.
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Action
Releasedatum: Q2 / 2002
Utvecklare: Illusion Softworks Utgivare: Take-Two Interactive
Website: Mafias officiella hemsida

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy