« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Infestation

Recension av Infestation från Ubi-Soft.


Människan har koloniserat andra planeter genom så kallade Jump Gates, som tillåter människan att snabbt resa väldiga avstånd genom rymden. Koloniseringsprocessen utökades till ett flertal planeter den dagen då utomjordingar plötsligt strömmade genom nätverket av dessa Jump Gates. De dök upp som råttor ur kloakerna, men lyckligtvis lyckades människan utrota dem innan de nådde Jorden. Mänsklighetens kolonier skadades allvarligt och en ny attack kan bli ödesdiger…

Verkar lovande
Vid första anblick ser Infestation riktigt lovande ut. Ett klassiskt drama med mänskligheten som kämpar för sin överlevnad mot utomjordiska krafter. Men vad man inte väntade sig att få se är ett bilspel. Det är precis vad det är frågan om och det slår en som en aning fånigt att måla upp scener om bataljer när allt det handlar om är att åka runt och skjuta ned flygande rymdvarelser med en sandbuggy. Nu är det i och för sig inte vilket bilspel som helst. Man kan uppgradera sin bil så att den kan förvandlas till total fyra olika typer av fordon varav alla typer har sin egen funktionalitet och styrka. Därtill så kan man lasta på allehanda vapen genom det otal av olika ’fabriker’ som är utställda lite var stans på banorna. Detta kan ju tänkas vara en smula underhållande över nätverk eller internet.

Banorna är förhållandevis väldesignade och man är inte bunden till att åka genom klassiska banor som sådana utan man är mer eller mindre fri att åka över de ganska stora områdena, som banorna utgör. I och med att banorna har en tendens till att vara ganska så bergiga så blir man trots det tvungen till att följa en utstakad kurs. Infestation har en ganska blygsam samling banor/områden - endast 22 stycken - och det tar tyvärr inte många timmar att köra genom hela spelet.

Snabb grafik
Grafiken i spelet är lovvärd och det går förvånansvärt fort med tanke på att det ser ganska tilltagande ut. Trots det besitter inte spelet så mycket specialeffekter som är ganska vanligt i dagens läge. I stället har man lagt ned mer tid på att designa intressanta fordon och skapa rätt så tjusiga texturer. Det som ter sig lite trist är hur en del vapeneffekter ser ut och stundtals blev jag bara irriterad på t.ex. rymdvarelsernas ganska enformiga kanoneld.

Ljudet i Infestation är stundtals ganska så standard och man kan höra av de litet burkiga och brusiga ljuden att det inte är högsta kvalité. Ljudet känns efter ett tag en smula enformigt och man drivs till att vrida ned på ljudvolymen ganska så omgående. Musiken däremot är av betydligt högre kvalité och är en ganska så klassisk technobeat som uppenbarligen är som gjord för höga hastigheter och våghalsiga och dumdristiga självmordsförsök.

Infestation är stundtals ett ganska roligt spel trots den något dåliga kvalitén på ljudet och att det blir stundtals en aning för lätt. Det är ett ganska estetiskt tilltalande spel med mycket fina texturer och ganska snyggt gjorda explosioner vilket givetvis ökar värdet på spelet. Det faktum att det bara finns 22 banor uppvägs i någon mån i och med att man kan åka mellan banorna. Men tyvärr tar det inte särskilt lång tid att köra igenom spelet vilket drar ned på betyget.


Kristoffer AnderssonOmdöme:
En något undermålig ljudkvalité, litet antal banor och en kort livslängd är bara några av de faktorer som drar ned på betyget i ett annars ganska roligt och annorlunda bilspel.

Betyg: 2 av 5

Hårdvarukrav: 200 Mhz Pentium, 32 MB RAM
Testdator: Celeron 450, 128mb RAM, 32mb Riva TnT2
Multiplayer: Ja
Spelgenre: RPG / Äventyr
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 399:-
Utvecklare: Frontier Utgivare: Ubisoft

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy