« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Hidden and Dangerous

Recension av Hidden and Dangerous från Take2/Illusion Softworks.

"Hidden & Dangerous" utspelar sig under slutet andra världskriget mellan 1943 och 1945. Spelaren skall leda en liten grupp av allierade soldater (upp till 4 personer) på kommandouppdrag på fientligt territorium. De 25 uppdragen sker i olika delar av krigets Europa, t.ex: Tyskland, Norge, Italien och Jugoslavien. Utvecklarna har lagt ner stor möda på att återskapa miljöer och engagerande historier från andra världskriget. Det innebär att historien och bakgrunden till uppdragen bygger på verkliga händelser som återberättats av krigsveteraner.

Alla vapen, fordon, byggnader och uniformer är autentiska och mycket detaljerade. Något som är väldigt bra med H&D är interaktionen. Som exempel är en stridsvagn (eller något annat fordon) inte bara en dekoration utan man kan faktiskt hoppa in i den och köra iväg! Samma sak gäller för alla sorters objekt i spelet, t.ex kulsprutetorn, bilar, båtar o.s.v.

Kombinerar action och strategi
Det här är ett spel som kombinerar både 3D-action, realtidstrategi och taktik. Uppdragen är fantasifulla och fulla av fallgropar som tvingar spelaren att tänka framåt samt att använda sitt taktiska tänkande under uppdragen. Det går inte att bara springa rätt fram och hålla inne avtryckaren! Du måste noga överväga varje steg du skall ta och ofta finner man sig själv i situationer som man aldrig kunnat räkna med på förhand. Därför krävs det kyla, intelligens och fantasi om man ska lyckas med uppdragen. För uppdragen är svåra, mycket svåra skall tilläggas.

Detaljrikedomen är mycket bra, detta återspeglar sig inte minst i grafiken och även till stor del i ljud och musik. Grafiken är suverän och antagligen den bästa någonsin i ett spel som det här. Spelet stöder som exempel upplösningar upp till 1600*1200 vilket ger en fantastisk upplevelse om du har hårdvara som klarar det. Men även upplösningar som 800*600 är mycket snyggt och ger en underbar snabbhet. Men det krävs ett bra 3D-kort om du vill kunna uppleva den fantastiska grafiken i H&D.

Hög klass på musik och ljud
Musik och ljudeffekter håller hög klass och bidrar till stämningen. Olika väderförhållanden skildras realistiskt med regn, snö o.s.v. Vädret är inte bara en fräck detalj utan bidrar till stridsutgången. Alla som försökt vet att det är avsevärt svårare att kriga i ösregn än en solig vårdag. En annan höjdare med H&D är dess multiplayer-stöd och möjligheten att spela ”co-op”. Det förlänger definitivt spelets livslängd att kunna spela sig igenom banorna med kompisar över nätverk.

För att dra paralleller till tidigare spel har H&D stora likheter med framförallt Commandos: Behind Enemy Lines, Rainbow Six, Delta Force och SpecOps. Personligen anser jag att H&D överträffar alla. All heder åt Commandos som fortfarande är ett mycket bra spel, men i jämförelse med H&D framstår det i det närmaste som en relik från Commodore 64. H&D representerar det absolut senaste i spelutveckling med fantastisk grafik och detaljrikedom. Vidare har det mycket bra ljud och uppdrag som räcker ett långt, långt tag framöver. Det är mycket svårt att hitta några synliga nackdelar. Ett varningens ord bör dock utfärdas om spelets svårighetsgrad. Även inställt på ”Easy” är H&D mycket svårt. Men jag antar att det bara är realistiskt... att vara Commando-soldat är ju knappast lätt.

Hidden & Dangerous rekommenderas till alla krigs- och simulatorfantaster som uppskattar realism och snygg grafik.


av Andreas OlssonOmdöme:
Ingen revolution men ett mycket bra spel som nog tilltalar de flesta. Utsökt grafik kompenserar för brist på nya banor.

Betyg: 4 av 5

Hårdvarukrav: Pentium 200, 32Mb RAM, 200Mb hd.
Testdator: Pentium III 500, 64Mb RAM, Voodoo 3 2000
Multiplayer: Nätverk (IPX/TCPIP), Modem, Seriell kabel
Spelgenre: Racing
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 399:-
Utgivare: Take2 / Illusion Softworks / TalonSoft
Internetsite: http://www.illusionsoftworks.com/hd.htm

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy