« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Ground Control

Förhandstitt av Ground Control från Massive Entertainment.


Havas Interactive annonserade häromdagen att Ground Control (GC) kommer att släppas av dotterbolaget Sierra senare under året. Ground Control är ett innovativt spel som utvecklas av det mycket lovande svenska företaget Massive Entertainment i Ronneby. GC är ett spel som hittils fått väldigt lite publicitet och ofta hamnat i skuggan av de större amerikanska produktionerna, men om spelet är lika bra som vi på Allamedia tror att det är kan Sierra/Massive ha ett ess i ärmen!

Två grupperingar
Ground Control utspelar sig år 2419 efter ett förödande tredje världskrig på jorden. Två olika grupperingar kämpar om att kolonisera främmande världar. De är det teknologiskt utvecklade ”Craven Corporation” och den fanatiskt religiösa sekten ”Order of the New Dawn”. För att uppnå balans i spelet har de bägge fraktionerna för- och nackdelar. Craven Corporation är traditionellt tungt beväpnade med konventionella vapen medan Ordern främst använder sig av energivapen och svävarfordon.

Mer action, mindre byggande
GC är ett modernt 3D "Real Time Strategy"-spel. Till skillnad från spel som Starcraft och Tiberian Sun där konsten att "skörda" (t.ex mineraler) är nyckeln till framgång fokuserar du i GC på action och strategi, mindre byggande och mer krig med andra ord. Detta gör även striderna rörligare då det inte blir möjligt att bygga "högar" med trupper i nästintill ointagliga baser. Anfall är här det bästa försvaret.

Unik kameravinkel
En annan detalj som skiljer GC från andra RTS-spel är den "flytande" kameravinkeln. I Ground Control är du inte begränsad till att se slagfältet snätt-uppifrån som i många andra spel. Här kan du själv bestämma hur nära du vill vara striden samt från vilken vinkel du vill se den utspelas. Det gäller att först utnyttja en nyupptäckt främmande teknologi. Spelarna skall sköta olika taktiska styrkor av fotsoldater, mobila enheter, flyg och underhållsenheter.

Ground Control påstås innehålla massor av finesser. Det är ett realtidsbaserat taktikspel med högt tempo, action, kamp och häpnadsväckande 3D-grafik. Man kan spela det ensamt (single-player) eller tillsammans med andra (multi-player).

Sierra Studios har en webbsajt för Ground Control. Det ger en översikt av spelet, systemkrav, screenshots och nyheter. Man har också inkluderat en avdelning (forum) där man kan diskutera spelet. Vi lär få anledning att återkomma med mer information om Ground Control senare i år...


Andreas OlssonFakta:
Hårdvarukrav: okänt
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Action / Strategi
Releasedatum: Q2 / 2000
Utvecklare: Massive Utgivare: Sierra
Internetsite: http://sierrastudios.com/games/groundcontrol/

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy