« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Grand Theft Auto 2

Recension av Grand Theft Auto 2 från Take2.


Grand Theft Auto 2 är ett rent genialiskt spel. Ge spelaren en stad, massvis med bilar och en mängd fotgängare. Ge spelaren sedan ett automatvapen och titta med förnöjelse över den massförstörelse som sedan äger rum. Det är inte ett spel om hur man sköter sig korrekt i trafiken. Nej, snarare handlar det om exakt hur kriminell kan DU vara?

Spelet utspelar sig i någon mystisk framtid där gängen styr över staden och polisen blir dagligen beskjuten från nästan alla håll. I varje scenario i spelet så finns det tre gäng att utföra en mängd uppdrag åt och med en smula tålamod och försiktighet kan man med lätthet klara sig genom alla uppdrag utan problem för att sedan avancera till nästa scenario. Det är förstås det ena sättet man kan klara uppdragen på. Det andra sättet är betydligt svårare men mångdubbelt mer underhållande.

Handlingen i spelet är ju inte direkt den mest utförliga men i den här typen av spel kan man ju nästan fråga sig om det verkligen behövs en handling för det är ju inte en story med spelet som är det väsentliga. Nej, poängen är ju att ha roligt på de mest kriminella sätt som skulle få din gamla mor att slita håren av förtvivlan och undra vad hon gjorde för fel med ens uppfostran.

Spelet ser ganska likt ut mot vad det första spelet gjorde och vi känner igen en hel del av bilarna sen förut, förutom att nu är det i högre upplösning och betydligt mycket bättre ljuseffekter. Ljuseffekterna gör specieltt sin framträdning när man kör på nattetid och spelet ser då faktiskt ganska tilltalande ut. Grafiken är annars spelets största belastning i min mening. Fotgängarna ser alldeles för runda och plastiga ut och man har som tidigare behållt 2d motorn och man ser spelet uppifrån. Egentligen om man ska kritiskt granska spelet så är det bara en nyare version av exakt samma grafikmotor som det var i första spelet.

Ljudet i spelet är mycket välgjort och under häftiga eldstrider där bilar sprängs i bitar från dundrandet av kanonen från den pansarvagn du sitter i känns det ganska maffigt. Eller under de otaliga biljakter då polisen har upptäckt ett av dina otaliga brott och man jagas frenetiskt genom hela staden för att smälla rakt in i en av polisens avspärrningar känns det trots allt inte så trist att ha åkt dit, för man fick ju trots allt vara skurk för en dag.

Det här är ett spel jag varmt rekommenderar. Det gav mig många timmars underhållning och den storia variationen med bilar är ett stort plus. Det faktum att man kan hitta en pansarvagn (om man har turen nog) och köra omkring i stadsmiljö gav mig många sömnlösa nätter innan jag äntligen hittade den.


av Kristoffer AnderssonOmdöme:
Ett mycket underhållande spel från DMA Design där polisjakter och eldstrider är vardagsmat. En tumme upp trots den något utgångna grafiken

Betyg: 4 av 5

Hårdvarukrav: Pentium, 64Mb RAM
Testdator: Celeron 450, 128Mb RAM, Riva TNT2 Ultra
Multiplayer: -
Spelgenre: Action/Racing
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 399:-
Utgivare: Take2 Distributör: Take2
Internetsite: http://www.gta2.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy