« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

The Sum of All Fears: Storfilm på g?

Bygger på en bok av Tom Clancy. Ben Affleck spelar huvudrollen.Agentthrillern ”Sum of All Fears” från Paramount Pictures är efterlängtad film. Den har premiär i USA den 31 maj år 2002 och med svensk premiär sannolikt i augusti. ”Sum of All Fears” har regisserats av Phil Alden Robinson (Sneakers, Field of Dreams). I de ledande rollerna finns Ben Affleck, Morgan Freeman, James Cromwell, Liev Schreiber, Alan Bates, Philip Baker Hall och Bruce McGill.

Filmen bygger på en bok av den kände författaren Tom Clancy och handlar om CIA-agenten Jack Ryan. Det har gjorts tre mycket bra filmer om Jack Ryan baserade på böcker av Tom Clancy. I den första filmen "The Hunt For Red October" (1990) spelades Jack Ryan av Alec Baldwin. Den filmen som regisserades av John McTiernan drog in hela 120 miljoner dollar i biljettintäkter i USA och fick A i betyg. Harrison Ford gjorde sedan två mycket lyckade filmer som Jack Ryan: "Patriot Games" och "Clear And Present Danger". Philip Noyce regisserade båda filmerna med Harrison Ford. Filmerna fick toppbetygen A och A- respektive av publiken enligt CinemaScore (A+ är högsta betyget och F det lägsta). De drog tillsammans in 200 miljoner dollar bara på biograferna i USA och gav en god vinst.

Handlingen

I boken är Jack Ryan en medelålders gift CIA direktör som jagar muslimska terrorister. Filmen har gjorts om en hel del jämfört med boken. Ryan (Ben Affleck) är en ogift 28-åring historiker som är nytillträdd som CIA analytiker. De muslimska terroristerna togs bort ur handlingen efter terrorattackerna mot USA den 11 september.

Bakgrunden i ”The Sum of All Fears” är att Israel år 1973 förlorade ett kärnvapen. Handlingen utspelar sig i nutid och beskriver vad som händer med detta kärnvapen. Komplikationer gör att ett kallt krig närmar sig mellan USA och Ryssland. Det är till och med stor risk för kärnvapenkrig mellan de båda parterna. Men Jack Ryan är redo att rädda världen.

Mera info på filmens hemsida


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy