« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

The Matrix Reloaded och The Matrix Revolutions!

Vi presenterar vad som är känt om de efterlängtade filmerna.Den mörka science-fiction filmen The Matrix var en av årets största biosuccéer i USA år 1999. De två uppföljarna The Matrix Reloaded och The Matrix Revolutions beräknas ha premiär den 23 maj respektive 7 oktober år 2003. De filmas samtidigt och har en sammanlagd budget på omkring 300 miljoner dollar. Bröderna Andy Wachowski och Larry Wachowski regisserar och svarar för manus liksom de gjorde för originalet. Filmningen startade under hösten i Fox studios i Sydney, Australien. I de ledande rollerna återfinns Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Matt McColm och Jada Pinkett Smith.

Bakgrund och handling

”The Matrix” utspelade sig 200 år framåt i tiden. Jorden har ödelagts och erövrats av datamaskiner. Dessa har skapat en falsk värld ”The Matrix” där året är 1999. Människorna lever ovetande om att dom är maskinernas slavar. Huvudpersonen Neo (Keanu Reeves) kontaktas av den gåtfulle Morpheus (Laurence Fishburne). Morpheus övertygar Neo om att den upplevda världen år 1999 är en datorsimulation. För Neo är det början på en hård och dramatisk kamp mot agenter från ”The Matrix” med agent Smith (Hugo Weaving) i spetsen.

Läs mer i vår recension av The Matrix

Den andra delen ”The Matrix Reloaded” är full av action och fortsätter där originalet slutade. Den utspelar sig också i datorvärlden ”The Matrix”. Neos mål är att tvinga maskinerna ge människorna sin frihet tillbaka. Till sin hjälp har han Morpheus (Laurence Fishburne) och Trinity (Carrie-Anne Moss). Neo och de andra måste slåss mot maskinernas agenter under ledning av agent Smith (Hugo Weaving). Kampen är nu ännu svårare eftersom Smith likt ett datavirus kan kopiera sig själv i många upplagor. Också i övrigt ingår det en massa avancerade visuella effekter i ”The Matrix Reloaded”. Den tredje delen ”The Matrix Revolutions” är allvarligare och utspelar sig i den verkliga härjade världen. Där finns den stora underjordiska staden Zion. Den är befolkad av några hundratusen människor som flytt ifrån ”The Matrix”.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy