« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Ghosts of Mars

Science fiction med inslag av skräckfilm."Ghosts of Mars" hade premiär den 24 augusti år 2001 i USA. Svensk premiär var det dags för den 3 maj i år. "Ghosts of Mars" har regisserats av John Carpenter som också skrivit manus. Carpenter har många filmer bakom sig: Halloween, The Thing, Big Trouble in Little China, Escape from New York, Vampires med flera. I de ledande rollerna är finns Natasha Henstridge, rapparen Ice Cube, Jason Statham, Clea Duvall, Pam Grier med flera.

Handlingen

"Ghost of Mars" är en sci-fi film med starka inslag av action och skräck. Handlingen utspelar i en gruvstad på Mars 175 år framåt i tiden. En liten grupp poliser har kommit för att hämta en mycket farlig kriminell Desolation Williams (Ice Cube) till Chryse som är huvudstaden på Mars. Hjältinnan Melanie (Henstridge) är vice befälhavare för gruppen. Polisgruppen anländer och finner staden öde sånär som på brottslingarna som är inlåsta i fängelset. Det visar sig att gruvdriften har satt igång mörka spökliga krafter från en urgammal marscivilisation.

Betygen

"Ghost of Mars" fick låga C- i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Bäst gillades den kvinnor under 21 år med B i betyg. Få av recensenterna var positiva (19 procent) och de gav filmen omkring D i medelbetyg.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt en tredjedel (39 procent) att "Ghost of Mars" var bättre än väntat. En tredjedel kommer definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (39 procent) regissören. Bruttointäkterna i USA blev bara 8 miljoner dollar.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 4 maj ligger "Ghost of Mars" på det svaga betyget 4,9 av 10.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy