« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Ford Racing

Recension av Ford Racing från Empire Interactive.


En gång eller annan så har vi väl alla drömt om att sätta oss i förarplatsen på en riktig rallybil och bara släppa alla hämningar vad beträffar hastighet och försäkran om ens eget liv. För er som längtar mest finns det ett nytt racing spel ute nu gjort av Empire Interactive Sports.

Ford Racing (FR) skulle kunna klassas som ett riktigt promotionspel. För alla bilar som finns i spelet är Fords egna bilar. Alla 12 stycken. Visst det är inget fel på det. Bilarna ser rätt så tuffa ut och är väl modellerade i 3D. Med hjälp av riktigt imponerande grafik så ökas realismen i FR till att nästan ge en "Wow-känsla" när man först ser bilarna. Det är faktiskt riktigt snyggt.

32-bitars texturer, alpha blending och mip-mapping är bara en del av de effekter som används de används mycket väl. Och det går fort. Mycket fort faktiskt. Jag pratar inte bara om bilarna i sig, vilket de också gör, men spelmotorn är faktiskt mycket snabb. Jag kunde utan vidare köra i 1024x768 med min Celeron 450 utan att märka att det skulle gå långsamt. När jag testade spelet på en riktigt het Pentium III/500 med GeForce grafikkort visade spelet sig gå riktigt smidigt i så hög upplösning som 1600x1200.

Men där grafiken visade sig vara riktigt bra måste jag ändå påpeka att ljudet är ett riktigt stolpskott. Inte nog med att motorljudet använder sig av en enda ljudfil, oberoende av vilken bil du använder, så irriterar man sig ganska fort på att det bara finns 3 ljud i spelet. Skriket av däck, vid krockar och motorljud. Det blir mycket irriterande efter bara någon timmas spelande och jag fann nästan mer nöje i att stänga av ljudet helt. Det faktum att det finns stöd för 3D positionering för ljudet gör bara att det kommer från alla håll i stället. Suck!

Man skulle kunna tro att musiken hjälper till med att ta bort lite av den ondska som ljudet åstadkommer men den är i bästa fall en lam version av sen 80-tals pop och i sämsta fall väldigt upprepande. Även här fann jag mer nöje i att stänga av ljudet helt och hållet. Vad får man kvar om tar bort två viktiga ingredienser? Möjligtvis hur en döv person uppfattar den hektiska Stockholmstrafiken under Jultid. Tja.. finns väl bättre saker att roa sig med.

Detta är lite synd för Ford Racing i sig är ganska så kul. Bilarna bidrar med en ganska så adekvat mångfald och det finns tillräckligt med banor för att underhålla sig ett bra tag med. Bilen beter sig ganska så bekvämt när man ska försöka styra den, även med tangentbord. Fast jag rekommenderar förstås att ha åtminstone en analog joystick och helst en ratt av något slag för att få ut maximalt nöje ur ett bilspel.

12 bilar, 4 primära banor med 6 ytterligare varianter på dessa och endast 4(!) låtar. Ja, för de som gillar bilspel kan jag lika gärna rekommendera Ford Racing, men ni andra kan lika gärna gå ut och köpa Quake 3 eller Unreal Tournament.


av Kristoffer AnderssonOmdöme:
Bra grafik och härlig fartkänsla men betyget sänks pga det hemska ljudet. Trots allt ett godkänt spel.

Betyg: 3 av 5

Hårdvarukrav: Pentium 200, 32Mb RAM, 4Mb 3D-kort, 250Mb HD
Testdator: Pentium III/500, 256Mb RAM, GeForce 256
Multiplayer: Nätverk
Spelgenre: Racing Releasedatum: ute nu
Pris: ca 399:-
Utvecklare: Empire Utgivare: Empire
Internetsite: http://www.empire.co.uk

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy