« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

The Scorpion King

Spin-off från Mummyfilmerna. Svensk premiär den 26 april. Blir det en stor publikfilm? Vi ger handlingen och betygen.Den 19 april var det premiär i USA för "The Scorpion King" från Universal Pictures. Svensk premiär väntas det bli den 26 april. The Scorpion King har regisserats av Chuck Russell (Bless The Child, The Blob, Eraser, The Mask). I de ledande rollerna finns Brottaren ”The Rock” (Dwayne Johnson), Steven Brand, Kelly Hu, Michael Clarke Duncan, Peter Facinelli, Sherri Howard med flera.

”The Scorpion King” är en spin-off från filmerna "The Mummy" och "The Mummy Returns". Karaktären "The Scorpion King" fanns med i filmen The Mummy Returns. Den spelades av den professionella brottaren Dwayne Johnson. Dwayne som har artistnamnet the ”The Rock” gjorde där sin filmdebut. Direkt efter det Dwayne filmat sina scener erbjöds han huvudrollen i "The Scorpion King" av Universal Pictures.

Handlingen

Scorpion King utspelar sig i mellersta östern för omkring 5000 år sedan. De hårdföre krigarhövdingen Memnon (Steven Brand) vill ta makten över alla nomadstammar i öknen. Till sin hjälp har Memnon en rådgivare som instruerar honom var och när han skall slå till. Memnons en armé av grymma barbarer drar fram berg och slätter och besegrar alla de möter. De som gör motstånd slaktas och de överlevande förslavas.

Till slut är det bara ett par av stammarna som är obesegrade. Dessa forna fienderna slår sig samman i kampen mot Memnon. De hyr den skicklige lönnmördaren Mathayus (The Rock), tillhörande den utdöende klanen Akkadier, för att eliminera Memnons rådgivare. Mathayus som har en enorm fysik och styrka är totalt orädd.

Betygen

"The Scorpion King" fick medelbetyget B i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Besökarna under 21 år gav den goda A- i betyg. Knappt hälften (40 procent) recensenter var positiva och de gav filmen omkring C i medelbetyg.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökare tyckte hälften (47 procent) att Showtime var bättre än väntat. Drygt hälften (62 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. I första hand (53 procent) var det stjärnorna som drog publik.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu ligger ”The Scorpion King” på medelmåttiga betyget 5,5 av 10.

Premiären drog mycket folk i USA och ”The Scorpion King” gick upp i publiktoppen. Biljettintäkterna blev hela 36 miljoner dollar under premiärhelgen.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy