« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

From Hell: Johnny Depp som detektiv.

Det gäller att hitta seriemördaren Jack the Ripper. Svensk premär den 19 april.Den 19 oktober var det premiär i USA för "From Hell" från 20th Century Fox. Svensk premär är det den 19 april. Filmen har regisserats av Albert & Allen Hughes (Menace II Society, Dead Presidents, American Pimp) och i de ledande rollerna finns Johnny Depp, Heather Graham, Robbie Coltrane och Ian Holm. "From Hell" bygger på en bok med samma namn av Alan Moore och Eddie Campbell.

Handlingen

"From Hell" är bloddrypande thrillern som utspelar sig på 1888 i London. Flera brutala och mystiska seriemord av prostituerade har skett i Whitechapel som är ett av Londons värsta slumkvarter. Johnny Depp spelar huvudrollen i filmen som detektiven Frederick Abberline från Scotland Yard. Det blir hans uppgift att hitta seriemördaren som kallas för Jack the Ripper. När Abberline undersöker morden hittar han flera förbryllande ledtrådar. Tillsammans pekar de i riktning mot den kungliga familjen.

Betygen

"From Hell" fick B- i betyg från slumpvist utvalda biobesökarna, A+ är högst och F är lägst (CinemaScore). Drygt hälften (56 procent) av recensenterna i USA var klart positiva till filmen.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu ligger "From Hell" på hyggliga betyget 7,0 av 10.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökare tyckte knappt hälften (46 procent) att "From Hell" var bättre än väntat. Hälften (50 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra.

Biljettintäkterna i USA blev bara 32 miljoner dollar.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy