« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Flintstones Bedrock Bowling

Recension av Flintstones Bedrock Bowling från Ubi-Soft.


Flintstones Bedrock Bowling (FBB) är precis som namnet antyder ett bowling-spel. Fast inte traditionell bowling som spelas nu för tiden utan Flinta-bowling. Flinta-bowling skiljer sig en hel del från vanlig bowling, här sitter du nämligen själv i klotet! Det är sedan upp till dig att styra klotet så att det träffar käglor som är utplacerade utmed en slags racingbana. Målet är precis som i vanlig bowling att träffa så många käglor som möjligt. Något som inte är helt lätt när man samtidigt behöver tampas med dinosaurier, eldklot, förhistoriska djur m.m.

Inte som vanlig Bowling
Eftersom vi pratar familjen Flinta här finns det en hel del skillnader mot vanlig Bowling. Som exempel kan nämnas att "klotet" är inget klot. Det är delat på mitten och ser ut som en liten båt. I den här lilla båten sitter sedan din favoritkaraktär från familjen Flinta och försöker styra. En originell spelidé är det åtminstone. Nu undrar nog ni som sitter där hemma, är det här verkligen något att ha? Kan ett spel där man bowlar med Fred Flinta som klot ha något underhållningsvärde över huvud taget? Faktum är att med tanke på spelets målgrupp, d.v.s barn och familjer, är det helt okej. Det finns inget blod, våld eller något annat som kan väcka anstöt. Hur skulle det egentligen se ut om Fred Flinta & Co löpte amok och dödade allt i sin väg? Nej, det här är ett fredligt spel med gott uppsåt.

Lätt att lära sig
Spelet är ursprungligen utvecklat för PlayStation, något som märks när man spelar inom alla områden, grafik, musik, kontroller m.m.. Flintstones Bedrock Bowling är ett spel som är extremt lätt att lära sig, glöm alla spel där det finns ett oändligt antal tangentbords-kombinationer att hålla reda på. Bedrock Bowling lär man sig på ett par minuter, det lämpar sig således för barn. Här är det bara att gasa och försöka styra, något som kan vara nog så svårt. Har du någonsin suttit i ett gigantiskt bowlingklot? FBB kan liknas vid en blandning av bowling och Super Mario Kart, alltså blandning av bowling och racing.

Ingen teknisk revolution
Rent tekniskt sett är inte direkt Bedrock Bowling banbrytande. Grafik, musik är ganska enkel men fyller sin funktion. Hårdvarukraven för att köra spelet är låga (se nedan) men notera att det krävs ändå ett 3D-kort. Positivt med spelet är att spelet är lätt att lära sig och kan spelas av alla åldrar. Det är ett rätt roligt litet spel som bjuder på en del underhållning, så länge som det räcker. Personligen anser jag att det finns för få banor och att spelet tar slut för fort. Hade spelmakarna valt att släppa en demo-version av spelet hade det inte funnits något spel kvar att sälja till handeln, så kort är det. Som tur är finns det multiplayer-stöd och ett par olika svårighetsgrader vilket höjer spelets livslängd något. Allt som allt är Flintstones Bedrock Bowling ett rätt kul spel som tack vare ett relativt lågt pris kan rekommenderas till barnfamiljer.

Mer information om den nya Flinta-filmen "The Flintstones in Vegas" hittar du på vår sida med Kommande Filmer


av Andreas OlssonOmdöme:
Ett rätt roligt litet spel som dock tar slut för fort. Hade blivit bättre med mer utmaning.

Betyg: 3 av 5

Hårdvarukrav: Pentium 166, 16 MB RAM, Direct3D-kort
Testdator: Pentium II-300, 64mb RAM
Multiplayer: Ja
Spelgenre: Action / Racing
Releasedatum: 17 augusti 2000
Pris: ca 299:-
Utvecklare: Southpeak Utgivare: Ubisoft
Internetsite: http://www.southpeak.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy