« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Panic Room: Toppthriller med Jodie Foster.

Svensk premiär den 12 april.Den 15 mars är det premiär i USA för skräckfilmen "Panic Room" från Columbia Pictures. Svensk premiär blir det den 12 april. Filmen har regisserats av David Fincher. Fincher har tidigare gjort filmerna: Alien 3, Fight Club, The Game och Seven. I de ledande rollerna finns Jodie Foster, Kristen Stewart, Jared Leto, Forest Whitaker och Dwight Yoakam.

Handlingen

Historien börjar med att den 30-åriga frånskilda Meg Altman (Jodie Foster) och hennes dotter Sarah (Kristen Stewart) flyttar in i ett charmigt tegelradhus. Radhuset ligger i stadsdelen Upper West Side i New York. Skilsmässan från den rike läkemedelsföretagaren Stephen (Patrick Bauchau) har gjort Meg välbärgad. Meg börjar därför inreda huset till stora kostnader. Bland annat ser hon till att skapa ett speciellt panikrum (Panic Room). Meningen med detta är att snabbt kunna gömma sig vid inbrott. Inte oväntat måste snart Meg och dottern gömma sig i panikrummet. Det är tre brottslingar (Jared Leto, Forest Whitaker och Dwight Yoakam) som gör inbrott för att leta efter en gömd väska med pengar. Hur det går sen är det som gör filmen spännande.

Betygen

”Panic Room” fick hyggliga B i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Bäst gick den hem hos kvinnor med B+ i betyg. De flesta (76 procent) av recensionerna som kommit från recensenter i USA är positiva. ”Panic Room” verkar gå mot betyget B- bland de mest kända recensenterna. A+ är högsta och F är lägsta betyg.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online låter sina användarna ge betyg till olika filmer. Just nu (den 9 april) ligger ”Panic Room” på det goda betyget 7,5 av 10.

Entertainment Weekly låter också sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte de flesta (54 procent) att ”Panic Room” var bättre än väntat. De flesta (68 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. En tredjedel (35 procent) kommer sannolikt att se filmen en gång till. Det som drog publik till ”Panic Room” var i första hand stjärnorna och trailern.

Filmen är på väg att bli en stor publikframgång i USA. Biljettintäkterna i USA är redan uppe på 55 miljoner dollar.

Relaterade länkar:

Läs mer på filmens hemsida

Trailer: Panic Room, Quicktime 17,6MB


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy