« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: FIFA 2000

Recension av FIFA 2000 från Electronic Arts/EA Sports.


På den senare tiden har EA Sports satt standarden för sportspel på PC. Nu släpper man FIFA 2000 som är årets version av det populära fotbollspelet. Förra året kom som bekant FIFA ’99 och World Cup ’98. EA har alltså släppt tre väldigt snarlika spel på ett och ett halvt år och visst känner man igen sig om man spelat de föregående spelen. Den mycket fina spelmotorn är förbättrad och man har lagt in en rad nya funktioner. Grafik och ljud håller precis som vanligt högsta klass och spelarna är väldigt detaljerade. Man har även lagt ned tid på att få publiken realistisk - varje åskådare går nu att urskilja och rör sig individuellt. Det är alltså ingen grötig textur som gungar längre. Det första man dock lägger märke till är att spelarna äntligen har olika längd och fysisk storlek. Kennet Andersson är äntligen längre än Henrik Larsson, bara en sån sak. Det finns även nya färdigheter för spelarna som bör göra det mer realistiskt. Om du spelar med t.ex AC Milan kommer du att märka att Oliver Bierhoff är bättre på att nicka än att dribbla. Detta gör att spelet känns mer realistiskt än de föregående, man känner igen spelarna bättre och de uppför sig på planen ungefär som de verkliga förlagorna.

EA har även förbättrat det fysiska spelet, tacklingar och kollisioner är hårdare än någonsin. Allt från armbågar till kapningar finns med och precis som tidigare kan spelarna bli skadade, vilket de också blir rätt ofta om du spelar fysiskt.

En av de stora förbättringarna med FIFA 2000 är möjligheten att spela fulla säsonger med sitt favoritlag i någon av de största Europeiska ligorna. Här har folket på Electronic Arts lagt ner ett oerhört arbete. Det finns inte mindre än 800 olika lag i 15 olika ligor att välja på (endast förstadivisionerna). Alla lagen har fulla spelartrupper vilket är otroligt bra. De olika ligor man kan välja att spela i är England, Italien, Tyskland, Spanien, Frankrike, Holland, Belgien, Sverige, Norge, Danmark, USA (MLS), Grekland, Israel, Skottland och Turkiet. Något som spelmakarna inte lagt ner lika mycket tid på är att få spelarnas karaktärers utseende att stämma med verkligheten. När programmerarna inte vet hur Johan Mjällby eller Håkan Mild ser ut är det bra att kunna ställa saker och ting till rätta med spelets ”Redigerings-funktion”. Med den kan du ändra på spelarnas utseende, egenskaper, namn, lag de spelar för och mycket mer. Den är mycket lätt att använda och inbyggd i spelet så om det är någon spelare du inte tycker stämmer kan du ändra hans egenskaper och utseende på någon minut.

Ligaspel i all ära, men det är inte mycket som slår känslan att vinna VM eller Europacupen. Med FIFA 2000 har du möjligheten. Spela i någon av de verkliga cuperna eller gör din egen cup och välj själv antal lag, cupmodell, deltagande lag o.s.v. Det går även att välja att spela mellan klassiska lag i diverse hypotetiska möten. Vill du se hur IFK Göteborg anno 1984 skulle stå emot Liverpool anno 1981 går det. Eller varför inte Brasilien 1958 mot Holland 1974? Spelarna från de klassiska lagen går att välja och redigera precis som vilket annat lag i spelet som helst. Det finns även med i transfer systemet. Du kan därför testa att spela med Platini i Djurgården eller Cruyff i Kalmar!

FIFA 2000 är precis som väntat otroligt bra. Något bättre fotbollspel existerar inte. Det är roligt, snabbt och extremt detaljerat. Skall du bara köpa ett fotbollspel i år , köp FIFA 2000.


Andreas OlssonOmdöme:
Otroligt bra fotbollspel, bör vara en av de nominerade till titeln Årets Sportspel.

Betyg: 5

Hårdvarukrav: Pentium, 32Mb RAM
Testdator: Pentium II/300, 64Mb RAM, ATI All-in-Wonder 128
Multiplayer: Ja
Spelgenre: Sport
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 449:-
Utgivare: EA Distributör: EA
Internetsite: http://www.fifa2000.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy