« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Time Machine

Baserad på den klassiska science-fiction boken med samma namn av H.G. Wells.Den 4 mars var premiär i USA för "Time Machine" från Dreamworks i regi av Simon Wells. Svensk premiär var det dags för den 5 april. I de ledande rollerna finns Guy Pearce, Jeremy Irons, Orlando Jones med flera.

Handlingen

”Time Machine” är delvis baserad på den klassiska science-fiction boken med samma namn av H.G. Wells. Regissören Simon Wells är för övrigt sonsonson till H.G. Wells.

Här kan du läsa boken gratis

I centrum för handlingen finns forskaren och uppfinnaren Alexander Hartdegen (Guy Pearce). Hartdegen som är verksam i England på 1890-talet bygger en tidsmaskin. Hans mål är att visa att tidsresor är möjliga. Under sin första tidresa hamnar han i New York år 2030. Så småningom tar honom tidsmaskinen 800 000 år framåt i tiden. Mänskligheten har nu delats upp i två raser Eloi och Morlocks. De lugna Eloi lever i en stillsam värld men på nätterna störs lugnet av Morlocks. Morlocks är hemska monster som bor i underjorden och kommer upp för att jaga Eloi.

Betygen

”Time Machine” fick C+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Bäst gick den hem hos män under 21 år med A- i betyg. Den verkar gå mot betyget B bland kritiker. A+ är högsta och F är lägsta betyg. Knappt hälften (26 procent) av recensioner som kommit från kritiker i USA är positiva.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu ligger ” Time Machine” på det hyggliga betyget 6,0 av 10.

Entertainment Weekly låter också sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en tredjedel (35 procent) att ”Time Machine” var bättre än väntat. Mindre än hälften (41 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (39 procent) trailern.

Biljettintäkterna i USA var 53 miljoner dollar.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy