« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

E.T. landar igen

Maximala betyg även efter 20 år.Den 22 mars var det nypremiär på bio i USA för den nyrenoverade storfilmen E.T. the Extra-Terrestrial (1982). Den innehåller nya scener, förbättrade visuella effekter och ett förbättrat ljud. Svensk premär för E.T. är det den 27 mars. E.T. är ett Sci-Fi drama i regi av Steven Spielberg med Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote, C. Thomas Howell mfl.

Handlingen

Filmen börjar med att ett främmande rymdskepp landar på jorden. När det sedan lyfter och lämnar jorden blir en rymdvarelse kvarlämnad. Den lille gullige rymdvarelsen är rädd och ensam och befinner sig 3 miljoner ljusår hemifrån. Rymdvarelsen upptäcks av en tioårig pojke Elliot. Elliot och rymdvarelsen som kallas E.T. finner varandra. De hittar på olika sätt att samtala och blir vänner. Men trots vänskapen med Elliot längtar E.T. hem. Elliot vill gärna hjälpa sin vän men kommer då att förlora honom för alltid.

Maximala betyg

E.T. fick maximala A+ i betyg från biobesökarna, A+ är högst och F är lägst (CinemaScore). Nästa alla (98 procent) av recensenterna var klart positiva till E.T. vid nypremiären. De anser att filmens magiska tjusning inte har minskat med åren. E.T. är fortfarande en utomordentligt bra film enligt recensenterna (Rottentomatoes.com).

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften (63 procent) att E.T. " var bättre än väntat. Nästan alla (78 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Hälften (48 procent) kommer mycket sannolikt att se E.T. en gång till! Det som drog publik till filmen var i första hand (52 procent) filmens goda rykte från tidigare.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu ligger E.T. på mycket goda betyget 7,7 av 10.

Biljettintäkterna i USA och världen var 400 miljoner dollar respektive 700 miljoner dollar under premiäråren.

Filmens hemsida


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy