« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Spider-Man: Ny storfilm!!!

Tobey Maguire spelar huvudrollen i film med fantastiska effekter. Bättre än X-men tycker många om den stora publikfilmen som får toppbetyg.Spider-Man från Columbia Pictures, som hade premiär i USA den 3 maj 2002, var efterlängtad av många. Den svenska premiär väntas ske den 24 juni. Spider-Man har regisserats av Sam Raimi (For Love of the Game, Evil Dead serien, The Quick and the Dead, Darkman). I den ledande rollerna finns Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Rosemary Harris, Joe Manganiello, Cliff Roberts med flera.

Filmens hjälte Spider-Man är en mix av Superman (Stålmannen) och Batman (Läderlappen). Men filmerna om de senare superhjältarna är nu ganska gamla med idag vardagliga effekter. I Spider-Man användes anvancerade teknikerna för animation på ett mycket effektfullt sätt. Spider-Man blir med teknikens hjälp en modern superhjälte.

Handlingen

Spider-Man bygger på serietidningsfiguren med samma namn i serierna från Marvel Comics. Den handlar om den unge Peter Parker (Maguire). Han är föräldralös och bor hos sin farbror Ben (Roberts) och faster May (Harris) i New York. Peter studerar vid Midtown High School där han är en av de bästa eleverna.

När Peter deltar i ett studiebesök på ett forskningslaboratorium förändras hans liv. Där blir Peter biten av en genförändrad spindel. Peter märker snart att bettet gett honom superegenskaper t.ex. kan han nu klättra på väggar och tak som en spindel.

Peter börjar först använda sina nya superegenskaper som artisten Spider-Man. En match mot brottaren Bone Saw McGraw (Savage) ger Peter ett bra gage. Men Peter beslutar sig för använda sina krafter i kampen mot ondskan. Han inser att superegenskaperna också medför ett stort ansvar. Framförallt måste han stoppa superskurken Green Goblin. Bakom hans förklädnad döljer sig vetenskapsmannen Norman Osborn (Dafoe). Som följd av ett avancerat experiment har han fått superkrafter.

Betygen

Spider-Man fick mycket goda A- i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. I recensionerna får Spider-Man högsta betyg. Nästan alla (84 procent) av recensenterna är positiva och de ger filmen omkring A i medelbetyg. Mycket bra tempo, spännande action, solid underhållning, strålande effekter och bra spel av Tobey Maguire utmärker filmen. Bättre än X-men tycker många av recensenterna!

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte tre fjärdedelar (80 procent) att Spider-Man var bättre än väntat. De flesta (71 procent) kommer säkert att se filmen en gång till. Nästan alla (87 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var serierna och trailern.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 4 maj, med ett fåtal som har röstat, ligger Spider-Man på det mycket goda betyget 8,1 av 10.

Mera info på filmens hemsida


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy