« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Hjärtan i Atlantis: Övernaturligt med Anthony Hopkins

Bygger på en bestseller av skräckens mästare Stephen King. Svensk premär är den 22 mars.Den 28 september var det premiär i USA för dramat "Hearts In Atlantis" från Warner. Svensk premär är det den 22 mars under namnet ”Hjärtan i Atlantis” Filmen har regisserats av Scott Hicks (Shine, Snow Falling on Cedars) och i de ledande rollerna finns Anthony Hopkins, David Morse med flera.

"Hearts In Atlantis" bygger på bestsellern med samma namn av den världsberömde skräckförfattaren Stephen King. Det är en samling av fem berättelser. Filmen handlar i första hand om den andra berättelsen i boken: ”Low Men in Yellow Coats”. Andra kända filmer som baserats på berättelser av Stephen King är: ”Stand By Me", "Misery," "The Shawshank Redemption" och "The Green Mile".

Handlingen

"Hearts In Atlantis" utspelar sig på 1960-talet i den lilla staden Harwich på östkusten i USA. Bobby Garfield (Yelchin) är en faderlös elvaårig pojke. Han blir vän med den besynnerlige Ted Brautigan (Hopkins) som är synsk. Under några veckor är han inneboende i samma hus som Bobby bor i med sin mor (Davis). Både Bobby och Ted känner sig hotade. Bobby förföljs av ett gäng med översittare. Ted tror sig vara jagad av en grupp män i gula rockar som vill dra nytta av hans begåvning. Bobbys korta bekantskap med den märklige Ted kommer sedan att påverka honom livet ut.

Betygen

"Hearts In Atlantis" fick B i betyg från biobesökarna, A+ är högst och F är lägst (CinemaScore). Bäst gick filmen hem hos män under 21 år med A- i betyg. Hälften (49 procent) av kritikerna var klart positiva till filmen. De tycker i allmänhet att filmen är vacker att titta på med bra skådespelarprestationer.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu ligger "Hearts In Atlantis" på hyggliga betyget 6,9 av 10.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy