« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandsitt: Escape from Monkey Island

Förhandstitt av Escape from Monkey Island.


Till hösten kommer en av många efterlängtad ny del i serien Monkey Island från LucasArts. Delen heter ”Escape from Monkey Island” och lovar bra grafik nu i 3D samt en spännande handling. Escape from Monkey Island hänger på traditionerna från sina 2D föregångare: ”The Secret of Monkey Island”, ”Monkey Island 2: Le Chuck’s Revenge” och ”The Curse of Monkey Island”.

"Escape from Monkey Island" utvecklas av samma grupp hos LucasArts som gjorde klassikern Sam and Max Hit the Road. Spelet kommer att innehålla en orginell filmliknande handling fylld av dramatik, intriger och naturligtvis humor. Hundratals utmanande gåtor i ett dussintal ljusa färgrika 3D miljöer kommer att ingå.

Elaine i knipa
Seriens hjälte Guybrush Threepwood strävar också i detta spel att bli en stor pirat. Men det börjar med att Guybrush och hans nya brud Elaine Marley-Threepwood återvänder till Melee Island från sin smekmånad. Paret finner att Elaine blivit dödförklarad och att Guvernörsresidenset skall rivas.

Den obehaglige politikern Charles L. Charles har tagit över Elaines jobb som guvernör. Elaine måste därför omedelbart starta en kampanj för att bli omvald. Under tiden måste Guybrush ge sig ut på ett till synes trivialt uppdrag. Det visar sig att Guybrush, Elaine och Tri-Island området är utsatta för en ondskefull sammansvärjning. Hjärnan bakom denna sammansvärjning är en markexploratör med lömska avsikter.

Spännande uppdrag
När Guybrush väl är ute på uppdrag visar det sig vara fullt av besvärligheter som måste övervinnas. Som tur är har Guybrush kvar sitt skarpa och intellekt och förmågan att hålla andan i 10 minuter. Han har också ett nytt rosa skepp med namnet ”Dainty Lady”. Guybrush råkar ut för det mesta i spelet: galna papegojor, besynnerliga sjörövare, voodoo, tjuvknep med mera. Fyra öar ingår i spelet: Monkey Island, Melee, Lucre och Jambalaya Island.

Bygger på spelmotorn GRIME
Spelet bygger på en ny förbättrad version av spelmotorn GRIME från spelet ”Grim Fandango”. Detta innebär gör att karaktärerna visas som 3D-figurer mot en 2D-bakgrund. Hjälten Guybrush och Elaine kontrolleras med piltangenterna till skillnad från den traditionella kontrollen med mus. När Guybrush passerar något intressant vrids hans huvud för att titta. Eftersom spelet är 3D-baserat behöver man ha ett 3D-kort i sin PC. Spelet beräknas skeppas ut till affärerna under hösten.


av Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: okänt
Multiplayer: nej
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Äventyr
Releasedatum: Q2 / 2000
Utvecklare: Lucasarts Utgivare: Lucasarts
Website: http://www.lucasarts.com/e3/default_monkey.htm

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy