« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Rallisport Challenge för Xbox: Recensioner & betyg!

Blev det en seger för de svenska utvecklarna Digital Illusions?Bilracingspelet ”Rallisport Challenge” släpps av Microsoft den 14 mars som en del av lanseringen av Xbox i Europa. Spelet har utvecklats av det svenska företaget Digital Illusions. Digital Illusions har två andra spel på gång för Xbox: Shrek och Battlefield: 1942 som publiceras av TDK Mediactive respektive Electronic Arts. Att ”Rallisport Challenge” utvecklats i Sverige gjorde oss extra nyfikna på hur spelet mottagits.

Innehåll

"Rallisport Challenge" bjuder på en mycket realistisk rallyupplevelse. Som spelare sitter man bakom ratten i spännande lopp med mer än 25 bilar. Det är licensierade bilar från tillverkare som Audi, Citroën, Ford, Lancia, Mitsubishi, Opel och Subaru. I spelet ingår 40 olika banor och 4 rallygrenar. Rallygrenarna är: Hill Climb, vanligt Rally, Rallycross och Isracing. Man kan tävla mot klockan, utkämpa svåra lopp mot AI-motståndare med unika personligheter. Med en Xbox och tvskärmen i split-screen kan man tävla mot upp till tre andra spelare.

Kraften hos Xbox illustreras när den visar hur träden vajar, folk och djur flyr undan för bilarna. På ett realistiskt sätt ser man sand, lera och snö spruta omkring när man far fram. Om du missbedömer en kurva får du vara beredd på en svår krock och en demolerad bil.

Sammanfattning av recensionerna:

"Rallisport Challenge" är lätt att installera, lätt att komma igång med och medelsvårt att spela enligt recensionerna. I recensionerna betonas att grafiken är fantastiskt bra bland det bästa man sett. Bilarna, vägarna och underlaget uppför sig mycket realistiskt. "Rallisport Challenge" är ett av det bästa spel som kommit ut för Xbox enligt recensenterna. Enligt recensenterna är det årets racingspel som alla racingintresserade bör skaffa sig.

Så vad får då "Rallisport Challenge" för betyg? Det är på väg mot ett mycket bra medianbetyg på omkring 9 av 10 enligt recensionerna. Observera att betygen varierar ovanligt lite.

"Rallisport Challenge" betygen:

Gamepen: 10,0
Gamers.Com: 9,0
Gamesdomain: 8,0
Gamespot: 9,1
Gamingage: 10,0
Ign: 9,2
Xboxgaming: 9,7

Medianbetyg 9,2

Relaterade länkar:

Läs mer på spelets officiella hemsida

Läs mer på Digital Illusions hemsida

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy