« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Dragonfly med Kevin Costner

Romantiskt drama påminnande om Sjätte Sinnet.Den 22 februari var det premiär i USA för Dragonfly från Universal Pictures. Filmen har regisserats av Tom Shadyac (Ace Ventura, Liar Liar, The Nutty Prof., Patch Adams). I de ledande rollerna finns Kevin Costner, Kathy Bates, Linda Hunt, Joe Morton och Ron Rifkin.

Det har gått trögt för Kevin Costner under senare år. Costners senaste film "3000 Miles to Graceland" fick dåliga recensioner och drog lite publik. Filmen dessförinnan 13 Days (Tretton dagar) fick bra betyg av biobesökarna men den drog inte speciellt mycket publik.

Handlingen

Dragonfly är ett romantiskt drama som handlar om läkaren Joe Darrow (Kevin Costner) i Chicago som förlorat sin älskade hustru. Hustrun Emily Darrow (Susanna Thompson) har nyligen omkommit vid en bussolycka i Venezuela där hon arbetade som läkare för en hjälporganisation. Joe har svårt att komma över förlusten vilket bekymrar hans vänner (Kathy Bates) och arbetskamrater (Joe Morton, Ron Rifkin). När han äntligen är på väg att glömma börjar han råka ut för mystiska händelser. Det verkar som hans döda hustru sänder meddelanden till honom. Meddelandena är till att börja med knutna till fjärilar (Dragonflies) som Emily älskade. Ännu mer fundersam blir Joe när barn som överlevt livshotande situationer också ger honom meddelanden från Emily. Joe bestämmer sig då för att resa till Venezuela och leta efter en förklaring.

Betyg

Dragonfly fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Bäst gillades den av kvinnor under 21 år med A i betyg. Sämst gillades den av män över 21 år med B- i betyg. Bara ett fåtal (5 procent) av kritikerna var positiva och gav filmen omkring B- i betyg. Filmen beskrivs som en blandning av ”Sixth Sense” (Sjätte Sinnet) and Ghost.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en klar majoritet (68 procent) att Dragonfly var bättre än väntat. De flesta (74 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (42 procent) stjärnorna.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 24 februari med ett fåtal röster ligger Dragonfly på omkring 5 av 10.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy