« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

The Sims Online

Presentation av det kommande storspelet The Sims Online där varje Sim styrs av en spelare.Ett helt nytt spel

The Sims Online är ett helt nytt spel som utvecklas av Maxi för Electronic Arts. Electronic Arts räknar med att publicera The Sims Online under slutet av året. Spelet är som namnet anger en onlineversion av The Sims. Det är tänkt att spelas mot en prenumerationsavgift av en massa spelare samtidigt (massiv multiplayer). Det rör sig om miljoner möjliga spelare genom att redan uppemot 5 miljoner köpt originalet.

Läs om kommande The Sims 2

Missa inget viktigt om The Sims. Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Simarna blir rörligare och mänskligare

Originalet The Sims utspelar sig i ett litet område. Som spelare kontrollerar man ett hushåll. De andra hushållen styrs av datorprogrammet. I The Sims Online kontrollerar man en enda Sims och högst ett hushåll. De andra hushållen och Simarna kommer att skötas av andra spelare. I The Sims Online kan Simarna bo och vistas i ett område med en mängd städer. Växelverkan med andra spelares Simar sker via Internet. För att göra växelverkan smidig kommer Chat och e-mail att vara integrerade i spelet.

Välj din stad

Man börjar i The Sims Online med att skapa sin egen Sim. Sedan gäller det att skaffa den ett ställe att bo. Det kommer att finnas omkring 20 städer att bo och vistas i. Varje stad kommer att ha sina egna unika geografiska egenskaper. En del städer kommer att ligga i bergstrakter, andra längs sandiga kuststräckor och så vidare.

Bygg ditt hus

När man valt sin hemstad gäller det att hitta en tomt att bygga hus på. Det kommer också att finnas möjlighet vara bostadslös utan egen bostad. Den som skall bygga hus kommer att kunna välja fritt bland alla lediga tomter. På kartor över städerna kommer man att kunna se vilka tomter som är bebyggda och vilka som är lediga. Spelet går ut på att man skall låta sin Sim träffa andra Simar. Därför är en fördel att välja tomter i utbyggda områden med bra läge när det gäller kommunikationer. När man bygger hus första gången får man pengar som räcker till för att bygga ett litet hus.

Börja leva

Alla grunddragen från The Sims finns kvar i The Sims Online. Det gäller att skapa balans mellan att göra huset snyggt och att se till att den egna Simen utvecklas och får vad den behöver. Det kommer att finnas en mängd funktioner som stimulerar de olika spelarnas Simar att träffa varandra. Man kommer bland annat att kunna tävla mot andra spelare. Det gäller att ens egen Sim blir framgångsrik på något sätt: rik, populär eller mäktig.

Samla pengar

Mycket i The Sims Online går ut på att skaffa sig pengar. Pengarna kan sedan användas på olika sätt t.ex. genom att skaffa sig ett större hus. Man kan spara pengar genom att dela hus med andra t.ex. genom att köpa ett större hus ihop. Ett av de bästa sätten att få inkomster är att vara gästfri och ha öppet hus. Öppet hus förutsätter dock att man är online. Man kan ha tider avsatta för besökare som t.ex. vill kolla på inredningen. Om man har ett extra fint hus kan det löna sig att ta betalt av besökarna. Men man får akta sig så att beloppet inte blir för högt och besökarna avskräcks att komma.

Privatlivet kan skyddas

I The Sims Online kommer det att finnas möjlighet att skapa privata delar av huset. Vissa delar kan vara tillåtna bara för mycket nära vänner. För andra delar av huset kan man tillåta att också andra bekanta får besöka. Med hjälp av lösenord och kombinationlås kan man reglerar tillträdet till dessa olika delar.

Topplistor och rekommendationslistor

Ett av grundmålen med The Sims Online är att man skall bli framgångsrik. I spelet kommer det att finnas en mängd topp 10 listor som hela tiden uppdateras när förhållandena ändras. Utöver att bli rik på pengar och hamna en sådan topplista kan man också göra sig känd på många andra sätt. Det kan gälla att ha ett av de tio största husen i en stad. Man kan också ha ett av de tio mest besökta hemmen i sitt område. När man kommer med på en eller flera av denna typ av listor belönas man med mera pengar. Det kommer också att finnas ett system med listor anpassade för den enskilde spelaren. Dessa listor kommer att ge spelarna rekommendationer på vad de skall göra vid olika tidpunkter under spelets gång.

Vänner och bekanta

The Sims Online kommer att ha ett system med vänlistor. Listorna kommer att ha plats för upp till 500 vänner eller ovänner. För varje vän kommer det att finnas en profil som anger personens intressen, topplistor vännen är med på, var vännen befinner sig och bor med mera. Med hjälp av vänlistan kan man sedan skicka meddelanden till vännen ifråga. När det gäller ovänner är listan bra att använda om man vill undvika dem. Vänlistan gör det också enkelt att bilda olika grupper t.ex. klubbar med olika intressen.

Nya objekt med mera

The Sims Online kommer att innehålla alla objekt som ingår i The Sims och dess fyra tillägg (expansion packs). Därutöver tillkommer det 300 helt nya objekt . De nya objekten kan användas för att bygga och starta minispel för Simarna som: schack, krocket, fotboll och volleyboll.

I The Sims Online tillkommer också nya designmotiv: Old West, European och Marocko. Egenskaperna hos många gamla objekt kommer också att ändras i The Sims Online. Till exempel när man tar upp en telefon får man tillgång till sina vänners kontaktlista. The Sims Online kommer också att ha speciella funktioner för byte av objekt på ett säkert sätt. Men man också räkna med att betala skatt när man deltar i spelet. Det gäller framförallt förmögenhetsskatt.

Framtida planer

Efter introduktionen av The Sims Online planerar man att låta användarna skapa egna skins, väggar och objekt. Det blir antagligen också möjligt att skicka meddelande till vänner som inte är online. En annan funktion som är aktuell är att skapa funktioner liknande realitysåpor som:. Big Brother, Baren och Robinson. Då tänker man sig att ha ett liknande system med utröstning av en Sim i taget varje vecka.

Spelets hemsida:The Sims Online

Läs våra artiklar relaterade till The Sims:

The Sims: Vacation

The Sims: Hot Date betygen

The Sims: Hot Date är klart

Förhandstitt: The Sims

The Sims och Livin' Large: fuskkoder

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy