« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Crossroads med Britney Spears

Romantiskt musikdrama modell road movie. Vi ger handlingen och betygen.Den 14 februari var det premiär i USA för Crossroads från Paramount Pictures. Svensk premiär blir det redan den 22 mars. Crossroads har regisserats av Tamra Davis som gjorde komedin Billy Madison med Adam Sandler. I de ledande rollerna finns Britney Spears, Dan Aykroyd, Kim Cattrall ( Sex and the City), Zoe Saldana, Taryn Manning och Anson Mount

Crossroads har samfinansierats och producerats av Britney Spears skivbolag Jive Records. Manuset som är skrivet av Shaonda Rhimes och handlingen beskrivs som en blandning av ”Boys on the Side” och Duets. Inspelningen av filmen startade i mars år 2001 med en budget på 10 miljoner dollar.

Sångerskan Britney Spears är den artist som är populärast på Internet enligt sökmotorer/portaler som Google, AltaVista, Lycos och Yahoo. Med filmen Crossroads har Britney tänkt att utnyttja sin popularitet och försöka bli filmstjärna.

Handlingen

Crossroads handlar om ungdomar, musik, sång och livet. Huvudpersonen är Lucy (Britney Spears) som bor hemma hos sin beskyddande pappa (Dan Aykroyd) i liten stad i delstaten Georgia i USA. Lucy är toppstudent och går på ett gymnasium (high-school) i stan. Men plötsligt får hon ett ryck och reser bort med två väninnor Kit (Zoe Saldana) och Mimi (Taryn Manning). De har inte träffats sedan de var barn för åtta år sedan. Lucy vill träffa sin mamma (Kim Cattrall) i Tucson som hon inte sett sedan hon var tre år. Kit är cheerleader skall träffa sin pojkvän i Los Angeles. Mimi, som haft en besvärlig uppväxt och hoppat av skolan, skall på en audition (test) för ett skivbolag. Flickorna får skjuts av Mimis mystiske kompis musikern (Ben Anson Mount) i hans Buick convertible från 1973. Ben övertalar flickorna att följa med till Los Angeles och delta i en musiktävling.

Betygen

Crossroads fick goda B i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Bäst gillades den av män under 21 år med B+ i betyg. Bara ett fåtal (9 procent) kritiker är positiva. Kritikerna ger bara filmen omkring D+ i betyg.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte hälften (48 procent) att Crossroads var bättre än väntat. Knappt hälften (46 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Ganska många (40 procent)kommer mycket sannolikt att se filmen en gång till. Det som drog publik till filmen var i första hand (50 procent) stjärnorna dvs Britney Spears.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 19 mars ligger Crossroads på mycket låga betyget 2,4 av 10.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy