« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Hart’s War med Bruce Willis

Drama från andra världskriget. Svensk premiär den 10 maj.Den 14 februari var det premiär i USA för krigsdramat "Hart’s War" från MGM. Svensk premiär är det den 10 maj. Filmen har regisserats av Gregory Hoblit (Frequency (2000), Fallen (1998), Primal Fear (1996)). I de ledande rollerna finns Bruce Willis, Colin Farrell, Marcel Lures och Terence Howard

Handlingen

Hart’s War är ett historiskt drama från andra världskriget med premiär den 15 februari i USA. Filmen är baserad på en bestseller med samma namn av John Katzenbach. Handlingen utspelar sig i ett tyskt krigsfångeläger Stalag Luft 13 som står under befäl av SS majoren Wilhelm Visser (Marcel Lures). Löjtnant Tommy Hart (Colin Farrell) får i uppdrag att försvara en svart amerikan Löjtnant Lincoln Scott (Terrence Howard) som anklagas för mord av sina medfångar. Willis spelar en amerikansk general William McNamara som också är fången i lägret. McNamara leder sina medfångar och planerar hur han skall kunna slå tillbaka mot tyskarna. När Tommy förbereder sitt försvar upptäcker han något som sätter hans samvete på prov.

Betygen

"Hart’s War" fick goda B i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Bäst gillades den av män och kvinnor under 21 år med A- respektive A i betyg. Kritiker var mindre positiva (57 procent) och gav filmen omkring B- i betyg.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften att "Hart’s War" var bättre än väntat. Hälften kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand stjärnorna. Bruttointäkterna i USA blev bara 19 miljoner dollar.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 4 maj ligger "Hart’s War" på det hyggliga betyget 6,5 av 10.

Läs mer om Bruce Willis vårt stjärnporträtt


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy