« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Spy Game: Agenterna Redford & Pitt

Bra spiondrama enligt publiken och kritikerna i USA. Svensk premiär den 8 februari.Den 21 november var det premiär i USA för spiondramat ”Spy Game” från Universal Pictures regisserad av den framgångsrike Tony Scott (Beverly Hills Cop 2, Enemy Of The State, Top Gun med flera toppfilmer). Svensk premiär är det dags för den 8 februari. I de ledande rollerna finns Robert Redford och Brad Pitt. Deras enda tidigare samarbete var 1992 i "A River Runs Through It". I den filmen var Robert Redford med som regissör. "Spy Game" från Universal Pictures kommer därför att bli första gången de spelar tillsammans.

Handlingen

Handlingen i Spy Game utspelar sig år 1991 när det kalla kriget nyss avlutats. Agenten Nathan Muir (Robert Redford) är en veteran inom CIA. Han vantrivs med den ökande byråkratin och är på väg att gå i pension. Sista dagen på jobbet får han veta att hans förre partner inom CIA Tom Bishop (Brad Pitt) har fängslats i Peking anklagad för spioneri. Bishop har misslyckats att frita en kinesisk fånge. Muirs lojalitet mot CIA och hans motivation har svalnat ordentligt under årens lopp. Trots detta kan han inte låta bli att försöka rädda sin yngre kollega och vän trots motstånd inom CIA.

Betygen

"Spy Game" fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Kritiker var också i regel positiva (71 procent) och gav filmen omkring B i betyg. De berömmer också Redford och Pitt får för deras skådespelarinsatser.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften (57 procent) att ”Spy Game” var bättre än väntat. En femtedel (21 procent) ville mycket gärna se filmen en gång till. Omkring två tredjedelar (60 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (60 procent) dess stjärnor och i andra hand (17 procent) dess trailer.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 7 februari med 3178 röster ligger "Spy Game" på det hyggliga betyget 7,3 av 10.

Biljettintäkterna i USA blev hyggliga 62 miljoner dollar.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy