« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Deus Ex

Förhandstitt av Deus Ex från Eidos.
Deus Ex var ett av de mest omtalade PC-rollspelen på den stora E3 mässan i maj i Los Angeles. Deus Ex publiceras av Eidos Interactive och har utvecklats av problemfyllda utvecklaren Ion Storm.

Likheter med MI:2
Att spelet släpps just nu är ingen tillfällighet. I centrum för handlingen finns agenten J.C.Denton. J.C.Denton arbetar för en internationell organisation vilket motarbetar terrorism. J.C.Denton påminner om agenten Ethan Hunt från MI:2 (Mission Impossible 2 ). I Deus Ex skall agenten stoppa terrorister från att sprida farliga virus vilket liknar handlingen i MI:2:

Unik kombination av shooter, RPG och äventyr
Den ledande utvecklaren har varit Warren Spector med många stora spel på sin meritlista: System Shock, Ultima VI, Ultima VII Part 2: Serpent's Isle, och Ultima Underground spelen. Enligt honom är målet med Deus Ex var att det skulle innehålla en kombination av de bästa elementen från: shooters, sneakers, RPGs och äventyrsspel. Avsikten har också varit att sätta spelarnas aktiva val i centrum.

Agent med rätt att stoppa terrorister
Handlingen i Deus Ex utspelar i framtiden omkring år 2050. En pestsjukdom har ödelagt världen som är i ett kaotiskt tillstånd. Det finns ett botemedel som kan rädda världen. Problemet är att terrorister försöker stoppa distributionen av botemedel. Världen regeras av multinationella företag och skugglika organisationer. Som spelare tar man på sig rollen som specialagenten J.C. Denton. Han arbetar för organisationen UNATCO med att bekämpa terrorister. Uppgiften är att stoppa terroristerna så att lag och ordning åter kan införas på jorden. Under spelets gång utför man uppdrag på olika ställen runt om i världen: New York, Hong Kong med flera platser.

I ett av uppdragen börjar det med att New York är i kaos. Terrorister har tagit kontroll över Liberty Island där Frihetsgudinnan finns. Ännu värre är att de har lagt beslag på en last av vaccinet Ambrios som var avsedd för befolkningen i New York. Det gäller för spelaren (JC Denton) att infiltrera terroristerna på Liberty Island, förhöra terroristernas ledare och rädda en annan agent.

Spelmotor från Unreal Tournament
Deus Ex innehåller A.I. på hög nivå, strålande grafik, många lösningar för varje deluppgift och en massa häftiga finesser som nanoteknologi, många olika svårighetsgrader med mera. Liksom flera andra spel som är på gång baseras Deus Ex på spelmotorn Unreal Tournament.


Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: okänt
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Action
Releasedatum: Q2 / 2000
Utvecklare: Ion Storm Utgivare: Eidos
Website: http://www.deusex.com/

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy