« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Harry Potter och hemligheternas kammare

En mycket efterlängtad premiär i slutet av november år 2002.”Harry Potter and the Sorcerer's Stone” (Harry Potter och de vises sten) fick maximalt betyg av publiken. Den blev också årets publikfilm i världen och den fjärde största genom tiderna med fantastiska 850 miljoner dollar i biljettintäkter. De enorma publikframgångarna gör att många går och väntar på nästa film ”Harry Potter and the Chamber of Secrets” (Harry Potter och hemligheternas kammare).

Den nya filmen kommer att ha premiär i slutet av november år 2002. Precis som den första filmen bygger den på en bok med samma namn av den engelska författarinnan J.K. Rowling. Chris Columbus (Harry Potter, Ensam hemma, Mrs. Doubtfire) regisserar också den andra filmen. Filmningen startade redan i november förra året i trakterna av London. I ledande rollerna återkommer Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Richard Harris, Alan Rickman, Maggie Smith och John Cleese. Ny är framförallt den kände engelska skådespelaren Kenneth Branagh.

Handlingen

I centrum för handlingen finns precis som i den första filmen den nu 12-årige föräldralöse Harry Potter (Daniel Radcliffe). Den handlar om Harrys andra år på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry där han börjat sin utbildning till trollkarl. Filmen börjar med att Harry hemma på sommarlov hos sina hemska släktingar familjen Dursley. Han varnas av en husalf Dobby för att återvända till skolan. Men Harry ger sig inte utan återvänder till Hogwarts i en förtrollad och flygande bil.

På Hogwarts händer det allt mörkare saker. Någon rövar bort och försätter elever vid Hogwarts i dvala. Som ny lärare i kampen mot svarkonst (Kenneth Branagh) finns nu den självupptagne Gilderoy Lockhart på plats.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy