« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Zoolander: Mode och Mord

Satir med Ben Stiller som driver med modeindustrin.Den 28 september var det premiär i USA för komedin Zoolander från Paramount Pictures. Svensk premiär är det dags för den 1 februari. Filmen har regisserats av Ben Stiller (The Cable Guy och Reality Bites) och i de ledande rollerna finns Ben Stiller (Meet The Parents, There's Something About Mary), Owen Wilson, Jon Voight, Vince Vaughn och David Duchovny.

Handlingen

I centrum för handlingen finns Derek Zoolander (Stiller) som är en ytlig, mycket dum och självupptagen manlig fotomodell. Från att ha varit nummer 1 bland modellerna har Zoolander blivit passerad av den mycket hetare men lika dumme Hansel (Wilson).

Dererk blir efter hjärntvätt av den mystiska Katinka (Jovovich) en bricka i en internationell mordkomplott. Den har planerats av den originelle modediktatorn Jacobim Mugatu (Will Ferrell) på uppdrag av CIA. Avsikten är att Derek skall mörda premiärministern i Malaysia. Premärministern har stoppat en textilfabrik som grovt utnyttjat sina anställda. Derek får dessutom också problem med den undersökande journalisten Matilda Jeffries.

Betygen

Zoolander fick C+ i betyg från biobesökarna, A+ är högst och F är lägst (CinemaScore). Bäst gick filmen hem hos kvinnor under 21 år med B+ i betyg. Sämst gick den hem hos hos män över 35 år med C- i betyg. Två tredjedelar (66 procent) av kritikerna var klart positiva till filmen. De tycker att Stiller och Wilson är mycket roliga. Zoolander är en härlig komedi med festliga dumskallar som huvudkaraktärer (Rottentomatoes.com).

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte knappt hälften (38 procent) att Zoolander var bättre än väntat. Knappt hälften (39 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i i första hand (45 procent) stjärnorna.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu (den 30 januari med 2540 röster ligger "Zoolander" på det hyggliga betyget 6,3 av 10.

Biljettintäkterna i USA blev hyggliga 45 miljoner dollar.

Trailer, Quicktimeformat, 8.9MBIntresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy