« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Delta Force 2

Recension av Delta Force 2 från Novalogic.


Delta Force 2 är det senaste spelet i den nya genren med krigspel som fick sitt genombrott när Spec Ops släpptes i mitten av 1998. När det ursprungliga Delta Force släpptes häromåret fick det ett mycket bra mottagande. Det var alltså med höga förväntningar jag började spela DF2. I DF2 är det återigen dags att ta befäl över en av USAs förnämsta elitstyrkor: det mytomspunna anti-terroristförbandet Delta Force.

En av de största förbättringarna/förändringarna i DF2 är Novalogics nya grafikmotor, Voxel Space 32. Detta gör att de som har t.ex ATI Rage eller TNT kort kan dra nytta av 3D-hårdvaruaccelerering. Den stora fördelen med Voxel-tekniken är de enorma landskap man kan skapa. Delta Force 2 utnyttjar verkligen detta med till synes enorma avstånd. De mesta striderna äger därför rum med kikarsikten! Givetvis finns det en nackdel med tekniken och det är snabbheten. DF2 kräver mängder med RAM-minne och en bra processor (läs Pentium III eller bättre) för att överhuvudtaget gå att spela. Skärmuppdateringen är många gånger närmast ett skämt även med 3D-accelerering. Ett annat problem med spelmotorn är de många grafik-buggar som uppstår, så kallade ”clipping”-buggar. För att tala svenska: när olika objekt i spelet är nära varandra överlappar de många gånger varandra. Din soldats ben försvinner t.ex ofta när du kravlar och står du nära en vägg kan din arm försvinna.

Som vanligt i den här sortens spel finns det en mängd olika uppdrag och kampanjer spelaren kan välja mellan som utspelar sig i bl.a Antarktis, Afrika och Asien. Det går inte att klaga på uppdragen, det känns som att Novalogic gjort ett bra jobb även med kampanjerna. Något man däremot kan klaga på är fienderna du möter i dessa uppdrag. Om spelet är så realistiskt som Novalogic säger är det inte så konstigt att USA vinner de flesta krig de ger sig in i! Dummare terrorister går nämligen knappast att tänka sig. Spelets AI är närmast ett skämt. Ett exempel: om två terrorister går på patrull med uppdrag att vakta ett område borde de väl slå larm om de märker något misstänkt? Fel. I Delta Force 2 kan du skjuta den ene vakten i huvudet (obs! med en kulspruta, inget vapen med ljuddämpare) utan att den andre reagerar! På grund av spelmotorns uppbyggnad med sina enorma avstånd utspelar sig de flesta striderna i DF2 på långt håll. Detta är däremot något som datormotståndarna inte är sena att utnyttja. Rätt som det är faller du till marken, dödad av en liten vit pixel någonstans bortom horisonten.

Skall man komma med något positivt är det multiplayer möjligheterna. Novalogic är mycket långt framme på det området tack vare sin NovaWorld site där folk från hela världen kan koppla upp sig och spela med likasinnade. Detta är dock inte tillräckligt för att dra upp betyget. Delta Force 2 är ett ganska dåligt spel som inte är nyskapande på något sätt. Konkurrensen med spel inom den här genren är alldeles för hård för att DF2 skall få ett bra betyg. Vill du ha ett spännande krigsspel med snygg grafik, bra spelkänsla och stämningsfull musik, köp då inte Delta Force 2. Ta istället en titt på Hidden & Dangerous.


av Andreas OlssonOmdöme:
Ett spel som faller platt i den hårda konkurrensen. Vi har sett allt förut.

Betyg: 3

Hårdvarukrav: Pentium II/Celeron 400, 64Mb RAM
Testdator: Pentium II/300, 64Mb RAM, ATI All-in-Wonder 128
Multiplayer: Ja
Spelgenre: Krig/Action
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 449:-
Utgivare: Novalogic Distributör: Novalogic
Internetsite: www.novalogic.com/games/deltaforce2

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy