« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Dark Age Of Camelot värt att köpa?

Läs om det firade onlinespelet, betygen och de sammanfattande intrycken från spelvärlden.Storspelet "Dark Age of Camelot" från Mythic Entertainment släpptes i USA i oktober. Där har det sålt i omkring 200 000 enheter. Nu är det äntligen på väg ut affärerna också i Europa.

"Dark Age of Camelot" har fått många priser och mycket goda recensioner av kritiker och spelare. Läsarna hos jättesajten GameSpy i USA valde det nyligen till årets PC-spel (Game of the Year) i RPG-klassen. Många hävdar att "Dark Age of Camelot" representerar en ny generation av fantasy rollspel online. Det tillåter tusentals spelare att delta samtidigt. Camelot innehåller Numerical Designs NetImmerse 3D engine, som ingår i Prince of Persia 3D och Mythics egen Spellbinder: The Nexus Conflict.

"Dark Age of Camelot" utspelar sig i tre länder (realms) i de nordliga trakterna av Europa: Albion (England), Hibernia (Skottland) och Midgard (Skandinavien).

Camelot börjar vid tiden för Kung Arthurs död. Den legendariske brittiske monarken från Albion har upprätthållit fred mellan de tre länderna. När han avlider utbryter det krig direkt. I den här världen får man slåss både mot datorkontrollerade monster och mänskliga spelare som tillhör de andra länderna.

De tre länderna som bebos av Britter, Celter och Skandinavier (Norse). Varje land (realm) utgör en egen värld där man kan hålla till hur länge som helst och jaga monster, utforska ruiner och utföra uppdrag.

Man bekämpar spelare som inkräktar från andra länder. Med sina landsmän kan man genomföra räder till fiendeland för att stjäla speciella värdefulla artefakter (arkeologiska dyrgripar).

Strålande betyg

Hur bra är då Dark Age Of Camelot? Det är på väg mot ett mycket högt medianbetyg* på 9,2 av 10 enligt recensionerna. Enligt recensionerna är spelet mycket fängslande med en bra uppbyggnad av karaktärerna, bra kamper och strålande grafik. Ljudet är ett av de få delbetyg där spelet ligger en bit från maxbetyg.

Kritikerna är sammanfattningsvis ense om att det är ett toppspel. Så här ser totalbetygen ut enligt recensionerna:

Dark Age Of Camelot betygen:

Accelenation: 10
Computergamers: 9,3
Gamespot: 9,1
Gamesdomain: 8,0
Gamerspress: 10
Gamespy: 9,2
Vodooextreme:8,8

Medianbetyg: 9,2

*Vi använder medianbetyg när det är ett fåtal som gett betyg. Median innebär att man tar bort de högsta och de lägsta betygen. Medelbetyg är sämre vid ett fåtal betyg eftersom en haussning/sågning av en enda betygsättare då ändrar betyget mycket.

Läs mer här


av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy