« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Om ödet får bestämma

Romantisk komedi med John Cusack och Kate Beckinsale.Den 5 oktober var det premiär i USA för den romantisk komedin Serendipity från Miramax i regi av Peter Chelsom (Funny Bones, The Mighty, Town And Country). Svensk premiär var det den 11 januari under namnet Om ödet får bestämma. I de ledande rollerna finns John Cusack, Kate Beckinsale, Molly Shannon, Eugene Levy med flera.

Handlingen

Det hela börjar julen 1990 då paret Jonathan (John Cusack) och Sara (Kate Beckinsale) träffas av en tillfällighet. De möts när båda köper handskar på det berömda jättevaruhuset Bloomingdales i New York. Förälskelse uppstår speciellt hos Jonathan. Men det finns en komplikation. De är båda redan förlovade och speciellt Sara är osäker på sin kärlek till Jonathan. Tio år senare beslutar sig Jonathan för att leta reda på Sara som han aldrig glömt. Sara är på väg att gifta sig. Men kan inte glömma på Jonathan och flyger från Kalifornien till New York för att leta. Filmen handlar om hur de letar efter varandra och vad som sedan händer.

Betygen

Om ödet får bestämma (Serendipity) fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Bäst gick den hem hos kvinnor under 21 år med maximala A- i betyg. Sämst betyg B fick den av män över 35 år. Den verkar gå mot betyget B bland kritiker. A+ är högsta och F är lägsta betyg. De flesta (61 procent) av recensioner som kommit från kritiker i USA är positiva. Deras medelbetyg ligger på omkring C.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu (den 11 januari med 1796 röster) ligger Serendipity på det goda betyget 7,1 av 10.

Entertainment Weekly låter också sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften (64 procent) att Serendipity var bättre än väntat. De flesta (71 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (48 procent) stjärnorna och i andra hand trailern (25 procent). Filmen har hämta hem 50 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy