« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Deus Ex 2 efterlängtat!

Aktuell agent med rätt att stoppa terrorister kommer tillbaka?Deus Ex 2 är ett av de mest efterlängtade spelen. Det är inte oväntat efter framgångarna med föregångaren Deus Ex som finns för PC och PlayStation 2 (PS2). Grundhistorien i Deus Ex är högaktuell med sin inriktning mot bekämpning av terrorism. Mycket av marknadsföringen av Deus Ex 2 blir därför gratis. I ett av uppdragen började det med att New York är i kaos. Terrorister hade tagit kontroll över Liberty Island där Frihetsgudinnan finns. De hade lagt beslag på en last av vaccinet Ambrios som var avsedd för befolkningen i New York.

Deus Ex publicerades av Eidos Interactive och utvecklades av Ion Storm. Vårt omdöme om Deus Ex var följande: ” Ett fartfyllt first person shooter rollspel med det där lilla extra som skapar en intressant helhet.” Utvecklingen av Deus Ex 2 pågår för fullt nu för full hos Ion Storm men det är inte klart ännu när det kommer att släppas av Eidos. En kvalificerad gissning är julen 2002.

Handlingen i Deus Ex utspelade sig omkring år 2050. En pestsjukdom hade ödelagt världen som var i ett kaotiskt tillstånd. Terrorister försökte stoppa distributionen av botemedel. Världen regerades av multinationella företag och skugglika organisationer. Som spelare tog man på sig rollen som den manlige specialagenten J.C. Denton i organisationen UNATCO. J.C.Denton påminner om agenten Ethan Hunt (Tom Cruise) från MI:2 (Mission Impossible 2 ). I Deus Ex skulle agenten stoppa terrorister från att sprida farliga virus vilket liknar handlingen i MI:2. Uppgiften var att stoppa terroristerna så att lag och ordning åter kunde införas på jorden. Under spelets gång utförde man uppdrag på olika ställen runt om i världen: New York, Hong Kong med flera platser.

Deus Ex 2 fortsätter i spåren från Deus Ex. Många av karaktärerna från föregångaren kommer att återvända. Det är inte klart om det blir en ny huvudkaraktär. Däremot kommer huvudkaraktären att kunna spelas både som man och kvinna. Karaktärerna i Deus Ex 2 kommer att vara mer trovärdiga, taktiska och intelligenta än i föregångaren. Karaktärer man träffar på (NPC) kommer att utformas ännu bättre och ha mera känslor än tidigare. Deus Ex 2 kommer att utspela sig på verkliga platser beskrivna med detaljerad grafik.

Deus Ex använde sig av en modifierad Unreal motor och höll därigenom en hög klass på grafiken. Deus Ex 2 kommer att bygga på den lovordade grafikdelen från det kommande spelet Unreal Tournament 2 (Unreal II). Den är mycket mera detaljerad än i originalet och mycket snygg. I föregångaren Deus Ex kombinerades på ett unikt sätt first person shooter (fps) med en typ av rollspel och äventyr. Avsikten var att sätta spelarnas aktiva val i centrum. I det avseendet kommer uppföljaren att följa samma recept. Med Deus Ex 2 vill utvecklarna hos Ion Storm ge spelarna en liknande känsla av komplexitet, konsekvenser och val som vi träffar på i den verkliga världen.

Läs vår artikel om Deus Ex här

Läs vår recension om Deus Ex här

Hemsidan för spelet Deus Ex


av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy