« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

The Sims: Vacation är klart!

Det blir det fjärde tillägget till superspelet The Sims.Missa inget viktigt om The Sims. Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev. Klicka här!

The Sims får under våren sitt fjärde tillägg The Sims: Vacation annonserade Electronic Arts den 10 januari. Nu är det klart och det anlände till affärerna i USA den 26 mars. Några dagar senare den 5 april väntas spelet komma till affärerna i Europa och Sverige. I Sverige och övriga Europa heter spelet "The Sims: On Holiday".

Utspelar sig på en semesterö

The Sims: Vacation låter spelarna resa med sina simar till en semesterö Vacation Island. Resan dit fixas lätt med taxi som man ringa upp. Under tiden man är borta på ön står tiden stilla där hemma. Men man måste tänka på sina vänner som är kvar och skicka dem vykort. Missar man att sända vykort försvagas vänskapen.

Strand, skog och snöigt alplandskap

Innan man reser till ön med simarna kan man anpassa den efter sina egna önskemål med hotell, stugor och nöjesställen. På Vacation Island finns de tre skilda miljöer att semestra i: en med Rivieraliknande stränder, en skog med camping och en snöig alpin bergstrakt. På semesterön kommer simarna att kunna roa sig med olika stärkande fysiska aktiviteter. Beroende på miljön kommer det att finnas olika aktiviteter: beach volleyball, skattletning, bågskytte, minigolf, ridning, fiske, jakt, skridskoåkning och snowboard.

Familjesammanhållningen sätts på prov

Man kommer att kunna ta hela familjer till Vacation Island. Relationerna mellan familjemedlemmarna är ett viktigt moment i tillägget The Sims: Vacation. Om inte simarna ser upp kan vistelsen bli kort. Man måste se till att barnen uppför sig väl annars kan familjen bli ivägkörd från ön. Det gäller också att simarna aktar sig för ficktjuvar som försöker stjäla den begränsade semesterkassan. Allting på ön kostar så det gäller också att inte slösa. Men även sjukdomar kan förstöra semestervistelsen. Allvarliga förgiftningar orsakade av idegran eller den fruktade magsjukdomen Montezumas revansch kan drabba simarna.

Många nya karaktärer och många nya objekt

Det finns många komiska karaktärer som tar hand om och underhåller simarna på semestern. Personalen på semesterorten är på plats dag och natt för att tillfredsställa simarnas behov. Det finns också en speciell professionell trupp som underhåller barnen. Det finns också spelhallar med humoristiska arkadspel. The Sims: Vacation kommer att tillföra mer än 125 nya objekt: sandslott, fort, hotell, karusell, tält, snögubbe, igloos och priser.

Souvenirer får en stor betydelse

Nytt i The Sims: Vacation är att souvenirer nu får en stor betydelse. Souvenirer av alla slag kan köpas, vinnas och samlas. Simarna kan köpa en apa gjord av en kokosnöt; vinna en uppstoppad pingvin på ett nöjesfält samt samla pilspetsar och lavafigurer. Souvenirerna kan man ta med sig hem. Där kan de sedan pryda huset och göra simarna på gott humör. När simarna får syn på souvenirerna kommer de ihåg minnen från vistelsen på ön.

The Sims:
The Sims från Maxis och Electronic Arts är ett av de mest nydanande spelen under de senaste åren. Det fick lyriska betyg och slog försäljningsrekord när det släpptes i slutet av januari år 2000. Det är det PC spel som sålt bäst både år 2000 och år 2001. Till The Sims har det kommit tre tillägg (expansioner) som alla sålt mycket bra: Livin' Large, House Party och Hot Date. The Sims: Vacation väntas bli en storsäljare liksom tidigare tillägg. Under hösten kommer sedan The Sims Online som är ett helt nytt spel. Över hela världen har The Sims och dess tillägg sålts i omkring 11 miljoner enheter.

The Sims: Livin' Large
På hösten år 2000 kom tillägget The Sims: Livin' Large. Det tillförde 125 olika saker och öppnade fem nya karriärvägar: musiker, dagdrivare, paranormal, journalist och hacker. Man fick också möjlighet att bygga hus i mera olika stilar.

The Sims: House Party
I slutet av mars år 2001 var det dags för tillägget ”The Sims: House Party Expansion Pack”. Det tillförde ett större utbud av: miljöer, karaktärer, kläder, aktiviteter, arkitekturstilar, objekt,
musik med mera. Som namnet antyder gav det spelarna möjlighet att arrangera storstilade partyn för sina Simar.

The Sims: Hot Date
I november år 2001 släpptes det som många tycker är det bästa tillägget av alla The Sims: Hot Date. Genom The Sims: Hot Date tillkommer ett centralt nöjeskvarter, nya karaktärer, objekt mm. I nöjeskvarteret finns restauranger, park, affärer, dansställen och en badstrand. Som titeln anger det spelarna möjlighet att arrangera romantiska träffar (dates) för Simarna.

The Sims Online
The Sims Online är ett helt nytt spel som väntas under slutet av året. Originalet The Sims utspelar sig i ett litet område. Som spelare kontrollerar man ett hushåll. De andra hushållen styrs av datorprogrammet. I The Sims Online kontrollerar man en enda Sims och högst ett hushåll. De andra hushållen och Simarna kommer att skötas av andra spelare. I The Sims Online kan Simarna bo och vistas i ett område med en mängd städer. Växelverkan med andra spelares Simar sker via Internet.

Relaterade länkar:

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev så missar du inget viktigt om The Sims

Läs vår recension om The Sims här

Läs vår artikel om The Sims här

Läs vår artikel om The Sims Online

The Sims: Hot Date betygen

The Sims: Hot Date är klart

The Sims Online

Läs om kommande The Sims 2

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy