« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Kate & Leopold med Meg Ryan

Nu är det dags för en romantisk komedi igen för Ryan. Svensk premiär den 5 april.Den 25 december var premiär i USA för "Kate & Leopold" från Miramax i regi av James Mangold (Cop Land, Girl Interrupted). Svensk premiär är det dags för den 5 april. I de ledande rollerna finns Hugh Jackman, Meg Ryan, Breckin Meyer, Liev Schrieber, Natasha Lyonne med flera.

Meg Ryan är känd som de romantiska komediernas drottning. Men hennes senaste film var actiondramat "Proof of Life". Nu är det dags för en romantisk komedi igen för Ryan.

Handlingen

Filmens kvinnliga huvudperson Kate (Meg Ryan) är en karriärinriktad marknadsforskare. Kate har haft otur med sitt kärleksliv. Senaste kärleken (Liev Schreiber) var besatt av att forska om tidsresor. Han bor i våningen ovanför och påstår sig ha hittat en tidsport. Under en resa till 1800-talet säger han sig ha tagit med sig en adelsman Leopold (Hugh Jackman) hem. Kate vill inte tro honom utan hävdar att han är tokig. När hennes före detta pojkvän hamnar på sjukhus lovar hon att ta hand om främlingen. Kate upptäcker att han verkar vara från 1800-talet. De finner varandra och romantiska och komiska toner börjar spela …

Betygen

”Kate & Leopold” fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Bäst gick den hem hos kvinnor under 21 år med A- i betyg. Den verkar gå mot betyget B bland kritiker. A+ är högsta och F är lägsta betyg. Knappt hälften (46 procent) av recensioner som kommit från kritiker i USA är positiva.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu ligger ”Kate & Leopold” på det hyggliga betyget 6,6 av 10.

Entertainment Weekly låter också sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte hälften (50 procent) att ”Kate & Leopold” var bättre än väntat. Drygt hälften (53 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (53 procent) stjärnorna.

Biljettintäkterna i USA var 47 miljoner dollar.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy