« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

A Beautiful Mind med Russell Crowe

Svensk premiär den 8 mars. Nominerad för hela 8 Oscars.Den 21 december var det en begränsad premiär i USA för "A Beautiful Mind" från Universal. Regissör är den mycket erfarne Ron Howard som har en mängd filmer bakom sig: How the Grinch Stole Christmas, Backdraft, Ransom, Apollo 13, ED-TV med flera. I de ledande rollerna finns Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ed Harris, Paul Bettany med flera.

Russell Crowe strävar att växla mellan olika sorters filmer: action, drama etc. Han vann en Oscar nominerad för sin roll i actiondramat Gladiator. Sedan dess har Russell Crowe också gjort actiondramat Proof of Life. Nu är det dags för en stillsammare film för Crowe.

Handlingen

”A Beautiful Mind” bygger på den sanna historien om matematikern John Forbes Nash Jr (Crowe). Nash var ett geni med ett utseende som en filmidol. Nash formulerade de matematiska principerna bakom spelteorin inom ekonomi. Han insjuknade tragiskt i schizofreni redan vid 30 års ålder. Som genom ett mirakel tillfrisknade han och fick Nobelpriset 40 år senare. Filmen kommer att betonar Nash relationer med sin hustru (Connelly) och hans kamp mot sjukdomen.

De flesta är positiva

”A Beautiful Mind” och skådespelarna Russell Crowe och Jennifer Connelly har fått flera priser. Den har nominerats för hela 8 Oscars.

”A Beautiful Mind” fick goda A- i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Bäst gick den hem hos kvinnor under 21 år med maximala A+ i betyg. Den verkar gå mot betyget B+ bland kritiker. A+ är högsta och F är lägsta betyg. De flesta (79 procent) av omkring 80 recensioner som kommit från kritiker i USA är positiva.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu (den 1 mars) ligger ”A Beautiful Mind” på det mycket goda betyget 8,4 av 10.

Entertainment Weekly låter också sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften (61 procent) att ”A Beautiful Mind” var bättre än väntat. De flesta (79 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (48 procent) stjärnorna (Crowe).

Filmen har hämtat hem hela 135 miljoner dollar i biljettintäkter i USA. Det är ett fantastiskt resultat för ett drama som behandlar ett allvarligt ämne.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy