« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Glitter med Mariah Carey

Musikaliskt drama med svensk premiär fredagen den 21 december.

Den 21 september var det premiär i USA på musikdramat Glitter från 20th Century Fox (USA) och Columbia Pictures (internationellt). Svensk premiär var det dags för den 21 december. Filmen har regisserats av Vondie Curtis-Hall och i de ledande roller finns bland andra Mariah Carey, Max Beesley, Eric Benet, Shawntae "Da Brat" Harris och Tia Texada,

Handlingen

Glitter handlar om den unga sångerskan Billie Frank (Mariah Carey) som växt upp under svåra förhållanden. Den utspelar sig i New York under början på 1980-talet. Billie sjunger i en grupp med tillsammans med två andra flickor (Texada and Brat). Hon får sitt stora genombrott när en DJ Julian Dice (Max Beesley) får höra hennes demolåt. Julian Dice som är karismatisk och oemotståndlig blir hennes partner, producent och älskare. Nu startar en spännande men också påfrestande karriär med både glädje och sorg.

Betygen

Glitter fick betyget B- av biobesökarna (CinemaScore). A+ är det högsta och F är det lägsta betyget. Kvinnliga biobesökarna under 21 år var mest positiva och gav den goda B+ i betyg. Män och kvinnor över 35 år gav den usla D+ i betyg. Recensenterna är också mycket negativa och ger filmen omkring D i betyg. De tycker att Glitter är full av meninglösa standardscener som de sett förut i massor av filmer och såpoperor.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en tredjedel (33 procent) att Glitter var bättre än väntat. Lika få (34 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand dess stjärnor (66) procent. Glitter var en publikmässig katastrof i USA och den hämtade hem bara in 4 miljoner dollar i biljettintäkter där.

Filmens hemsidaIntresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy