« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Ocean’s Eleven: Svensk premiär 18/1

Kriminalkomedi i toppklass med George Clooney, Julia Roberts, Brad Pitt mfl.Den 7 december var det premiär i USA för "Ocean’s Eleven" från Warner regisserad av Steven Soderbergh (Out of Sight, Erin Brockovich, Traffic). Svensk premiär blir det den 18 januari. I de ledande rollerna finns George Clooney, Julia Roberts, Andy Garcia, Matt Damon, Brad Pitt, Scott Caan, Elliot Gould och Casey Affleck

Handlingen

I centrum för handlingen finns Danny Ocean (George Clooney). Han har nyss släppts ut från ett fängelse mot borgen. Så fort han blivit fri startar han planeringen av en storkupp. Han ringer först till korthajen Rusty Ryan (Pitt). De börjar med att samla ihop ytterligare nio medbrottslingar. Planen är att råna tre kasinon i Las Vegas samtidigt på sammanlagt 150 miljoner dollar. Ägare till dessa är Terry Benedict (Andy Garcia)som nu har det ihop med Oceans exfru (Julia Roberts).

"Ocean’s Eleven" filmades i en klassisk version 1960 med många kända namn och med Lewis Milestone som regissör. Frank Sinatra spelade då Danny Ocean och i övriga roller fanns Peter Lawford, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Cesar Romero och Angie Dickinson.

Betygen

"Ocean’s Eleven" fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). Av biobesökare under 35 år fick den omkring A- i betyg. Biobesökare över 35 var däremot mer reserverade och gav den omkring B- i betyg. A+ är högst och F är lägst. Hela 86 procent av kritikerna var positiva. De tyckte att det var en mycket bra komedi med utmärkta skådespelarinsatser.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu (den 16 januari med 5898 röster) ligger "Ocean’s Eleven" på det mycket goda betyget 7,7 av 10.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften (56 procent) att "Ocean’s Eleven" var bättre än väntat. Nästan hälften vill mycket sannolikt se filmen en gång till. De flesta (71 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand stjärnorna (58 procent).

Ocean’s Eleven drog storpublik under premiärhelgen i USA. Den hämtade hem hela 39 miljoner dollar i biljettintäkter. Filmen går fortfarande för fullt i USA och den har dragit mycket publik. Biljettintäkterna är uppe i hela 162,7 miljoner dollar. Det betyder att "Ocean’s Eleven" är en av årets tio största publikfilmer.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy