« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Blair Witch 1: Rustin Parr

"The Blair Witch Project" som gjordes för bara 50 000 dollar hade en sagolik framgång på biograferna under 1999. Bara filmintäkterna i USA rörde sig om 140 miljoner dollar. Två uppföljare är redan på gång. I dessa dagar räcker inte detta utan man gör också fler spel.


"The Blair Witch Project" som gjordes för bara 50 000 dollar hade en sagolik framgång på biograferna under 1999. Bara filmintäkterna i USA rörde sig om 140 miljoner dollar. Två uppföljare är redan på gång. I dessa dagar räcker inte detta utan man gör också fler spel. Det gäller att utnyttja reklamvärdet maximalt. Nu verkar det ändå som att spelen kan bli riktigt bra. Teknik och handling verkar mycket lovande.

Tre spel baseras på "The Blair Witch" och Nocturne
Det kommer det att utvecklas tre spel baserade på legenden om "The Blair Witch". Spelen publiceras av Jack of All Games. Utvecklingen sker under ledning av Gathering of Developers (G.O.D.). Tre oberoende utvecklare kommer att samarbeta och skapa tre titlar med ett övergripande tema. Varje spel kommer att vara självständigt och innehålla speciellt utvecklade vapen och utrustning.

Alla tre spelen i serien kommer att använda spelmotorn från Nocturne som utvecklades av Terminal Reality 1999. Den innehåller många tekniska finesser som simulering av ytor, imponerande realtidsljus och avancerad skuggteknik. Förändringarna är mera kosmetiska. Figurerna i spelet klarar flera uttryck och rörelser: de kan blinka, vrida på huvudet med mera. Terminal Reality utvecklar själva den första delen i serien: Blair Witch Volume 1 Rustin Parr. Spelet beräknas vara färdigt under början av hösten så det finns en hel del detaljer att presentera.

BW 1: Bakgrunden
Blair Witch Volume 1: Rustin Parr är den första av de tre titlarna i trion av spel om Blair Witch. Spelet kommer att fokuseras på äventyr och undersökningar. Action inslagen är mera till för att hålla spänningen topp.

Handlingen i spelet utspelar sig år 1941 i den lilla staden Burkittsville i USA och trakten däromkring. Bakgrunden är att flera barn har blivit funna mördade. Den gamle enstöringen Rustin Parr har erkänt morden. Han utförde dem i sitt läskiga skjul i den hemska skogen. Rustin Parr skyller på att han gjort det på uppmaning från ett gammalt kvinnligt spöke the Blair Witch. Hans ursäkter hjälpte inte Rustin Parr blev funnen skyldig till morden och hängd.

BW 1: Spelandet
Morden, legenden om the Blair Witch och de övernaturliga händelserna gör att den från Nocturne berömda Doc Holliday blir intresserad. Hon åker till Burkittsville för att utreda vad som verkligen hände. I spelet är man Doc Holliday och besöker man bibliotek, pratar med folk i staden Burkittsville och löser mysterier. Till sin hjälp har man en Doc Hollidays anteckningsbok där olika ledtrådar och iaktagelser noteras. Om man råkar ut för en händelse t.ex. träffar en viktig person antecknas detaljerna om mötet i boken. Doc Holliday har också tillgång till vapen främst favoriten en pistol modell Luger 9 mm.

Karaktärerna i spelet Rustin Parr lånar sina röster från de som spelade dem i filmen. Man kommer också att kunna modifiera spelet mot lättare eller hårdare äventyr och lättare eller hårdare action.

Mer information här på spelets websida:
http://www.godgames.com/games/blair


Jim Olsson


Fakta:
Hårdvarukrav: okänt
Multiplayer: okänt
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Action / Skräck
Releasedatum: Q2 / 2000
Utvecklare: G.O.D Utgivare: G.O.D
Website: http://208.46.214.92/?section=games&page=blairw3

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy